Je leest het goed: theater uit je kot. En je bent je kot beu. Maar theater niet. Dus hop, die gezelschappen zoeken in coronatijden ook maar leuk uit wat ze online kunnen aanbieden. En dat is gelijk écht nog tof! #CultuurVanuitJeKot kan dus ook gewoon in je pyjama. Wij voelen een ideale krokusvakantie-activiteit en maken hier voor jou even een kleine selectie! 

Een selectie is maar een selectie. Dus voeg zeker in de comments extra inspiratie toe indien je die hebt! Zo. Klaar? Hier gaan we.

Volledige voorstellingen vanuit je zetel 

Tot 1 maart 2021 brengt het Paleis online vier volledige voorstellingen. Kruip die zetel in, pak er popcorn of een grote zak chips bij en druk op play! Dat is eens iets anders dan de zoveelste Netflix film.

1. Niets (+12)

In Niets wil een volledige klas haar klasgenoot Pierre Anthon op andere ideeën brengen, nadat hij heeft gezegd dat hij vindt dat niets nog betekenis heeft. Op de website vind je nog meer informatie, een interview met de regisseur bijvoorbeeld of tips om samen na te denken over levensvragen

2. King Lear (+15)

Met King Lear haal je een Shakespeare klassieker in huis, weliswaar in een hedendaags jasje. Nadien kan je met een stemtest ontdekken op welk personage je het meest lijkt.

3. Play (+8)

Play is dan weer een super energieke dansvoorstelling geïnspireerd op Kinderspelen van Bruegel. Er hangt zelfs een TikTok-challenge aan vast!

5. Bangerik (+6)

Tot slot is er Bangerik met extra leuke activiteiten die je na afloop van de voorstelling samen kan uitvoeren

Cultuur snacken kan ook!  

CC De Warande vroeg verschillende theatermakers om een kort stuk te maken onder de noemer ‘Wat u niet ziet’. Sprookjes enzo doet dat met Hope (zie hieronder) en Froefroe met een liedje, leuk voor zowel kinderen als volwassenen! 

De ploeg van Nuf Said heeft met De Wereld Staat Stil een bijzonder fijn digitaal aanbod, elke vrijdag vanaf 21u. Deze laatste is wel voor al wat oudere kijkers. Alle vorige afleveringen kan je bekijken via YouTube of als podcast.

Een steentje bijdragen 

Uiteraard is het voor theatergezelschappen een enorm lastige tijd. Daarom wordt er ook heel wat op poten gezet waar je online naar kan kijken, maar wel een ticket voor moet kopen. Zo staat de première van De Klas van Kopergietery (+8) gepland op 21 februari 2021. Deze voorstelling staat helemaal in het teken van al wat er zich in een klas afspeelt. Een ticket koop je hier.

Voor kleuters (+3) is er dan weer op 28 februari 2021 om 14 uur een livestream van de voorstelling PIT van theater m u s t, een speelse voorstelling over nieuw leven, vol fantasie, plezier en bewegende beelden.   

Zo … voor elk wat wils, maar voorlopig enkel online. En eens het terug kan, trekken we massaal die theaterzalen in om met al onze aandacht het nieuwe werk van deze talentvolle theatermakers in ‘t echt te aanschouwen!