Het is zover. Jij wordt (alweer) papa. Over de toekomstige babygekte en zwangerschapsshizzle is al héél veel geschreven en gezegd. Maar welke boeken, podcasts, youtube-video's en websites zijn specifiek cool voor vaders? Awel. Gewoon verder lezen. 

1. BOEKEN 

Zwangerschapsboek voor mannen - Snor 

Met dit zwangerschapsboek ben je op alles voorbereid! Je kan week na week elke evolutie volgen die je kind én je vrouw doormaken (en je krijgt extra tips how-to-handle die hormonen). Door de spoedcursus verloskunde hoef je ook niet meer bang te zijn om te laat in het ziekenhuis aan te komen. 

The expectant dad's survival guide - Rob Kemp 

Was je ervan overtuigd dat alleen je vrouw gekke hormonen moet doorstaan? Niet getreurd, ook jij mag ervan genieten! In deze gids lees je er alles over. Het is een handig overzicht van de evoluties van jouw toekomstige baby, de moeder én de vader. De gids bundelt advies van gynaecologen, verloskundigen en psychologen en loopt door tot in de eerste weken van het prille ouderschap. 

Vader op komst - Willem Bisseling 

Genoeg van die emotionele en hormonale uitleg? Dit boek focust op de praktische kant van een zwangerschap en geboorte. Met handige checklists kan je nagaan welke inentingen je baby moet krijgen, wat je moet gaan kopen, hoe je een geboorteplan kan voorbereiden,... Deze praktische tips worden aangevuld met grappige verhalen over het prille vaderschap. 

2. PODCASTS 

Papa Podcast 

Het eerste seizoen van deze podcast focust op het aanstaande vaderschap van de twee hosts: Barend en Wijnand. Samen ontdekken ze de invloed van een zwangerschap op hun liefdesleven, de stress van een 20-weken echo en alle andere zorgen en veranderingen. 

De tweede

Ook een tweede kind krijgen, brengt veel vragen en veranderingen met zich mee. Hoe loopt het leven met een baby terwijl er nog een kind in huis rondloopt? Wat betekent het voor een kind om 'de tweede' te zijn? Deze podcast legt zowel de wetenschappelijke inzichten als individuele ervaringen over een gezin bloot. 

To Due Date

Een podcast over een vader die zich meer betrokken wil opstellen bij de derde zwangerschap. Samen met zijn vrouw doorloopt hij élke stap en wordt hij de vader die hij voordien nooit was. Een vader die betrokken is bij elke beslissing in de zwangerschap en de opvoeding. 

Alle podcasts zijn ook te beluisteren via Apple Podcast.

3. YOUTUBE

Dad University

Hét YouTube-kanaal voor alle vaders. Jason Kreidman vertelt je alles wat je over het vaderschap wilt weten. Je vindt er video's over hoe je je baby in slaap krijgt, hoe je je vrouw kan bijstaan bij de bevalling, maar ook over hoe je tieners opvoedt én je je relatie onderhoudt.

The breakfasteur 

Nog niet helemaal voorbereid op de geplande keizersnede? Deze moeder en dokter legt je tot in de puntjes uit wat je kan verwachten aan de hand van.... plasticine! Zo kan je rustig wennen aan het idee. 

Gewoon Jessie

Jessie neemt je als vloggende vader mee doorheen het hele zwangerschapstraject! Hij leert je luiers verversen, toont jullie echo's en geeft je een cursus baby EHBO. Hij neemt jullie nét niet mee tot in de bevallingskamer, maar je kan wel de uren voor en de minuten net na de bevalling meevolgen. Kwestie van goed voorbereid te zijn.


In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!