Ok, we doen dus van #resetteketet. New game, new rules. Dat het afgelopen jaar een dozijn losgeslagen springballen aan emoties waren, hoeven we je niet te vertellen. Daarom gaan we meten, want dat is weten. Download onze pixelkalender en hou voor jezelf bij hoe je je voelt. (En ook voor de kinderen hebben we een tof exemplaar!)

Een pixelkalender?! Ma huh Maison Slash, waar kom je nu weer mee af? Wel, jij hebt geen zin en tijd in een dagelijks uitgebreid dagboekverslag? Maar jij doet wél graag mee aan een dikke vette resetteketet? Dan moet je jezelf wat in het oog houden. Vraag jezelf dagelijks: hoe voel ik me? Hoe gaat het met me? En leg dat vast met een kleurtje. Als het coronavirus ons iets geleerd heeft, is het dat droge data de houvast zijn. 


Oewerktdatan?

De bedoeling van jouw jaar in pixels is om terug te kijken hoe jouw jaar verloopt. Je geeft een goede dag bijvoorbeeld de kleur blauw en een slechte dag, rood. (Het gepaste kleurtje kies je helemaal zelf!) Zo kan je na een maand (of zelfs een week!) kijken hoe jouw dagen er in jouw hoofd uitzien - en dat zonder uitgebreid en tijdsintensief dagboekmoment. 

Uiteraard ziet één dag er voor een slashparent niet eenkleurig uit. 's Ochtends heb je stress, 's middags voelt het als een topdag en 's avonds weet je het efkes niet meer.  Dankzij onze pixelkalender ben je verplicht om 's avonds één minuut stil te staan bij het overheersend gevoel van de dag.  Als je de hele dag blij was, ook al liep die opdracht voor het werk helemaal fout: dan had je een blije dag! Als je dag verpest was doordat je slecht hebt geslapen en er echt niets goed ging: dan had je een slechte dag! Wat oké is! Het leven kan niet altijd perfect zijn. Maar dat wist je al.


Sta eens stil

Deze manier van gevoelens tracken werkt stiekem kei-therapeutisch en brengt een positief effect mee. Door vaker stil te staan bij ‘waarom voel ik mij zo’, kan je hier ook echt iets mee doen. Haat je ochtendstress en merk je dat je daar kei slechtgezind van wordt? (duhu) Probeer dan eens na te denken of je de ochtend efficiënter kan organiseren. Stap 1 is dus vaker stil te staan en je frustraties alvast te detecteren. Pas dan kan je er ook werkelijk mee aan de slag! Zonder dat je het doorhebt, ben je eigenlijk je leven makkelijker aan het maken. Stapje voor stapje. Snapte?

En de emotionele springballen van mijn kinders? 

Fair point. Kinderen leren pas echt over hun emoties praten als ze hetzelfde bij hun ouders zien. Dus we hebben ook een speciale kiddies-pixelkalender gemakkelijk met emoji's! Hang ze op de frigo (of wherever) en maak er een ritueel van om voor het slapen nog even aan te duiden hoe de dag is geweest. Misschien praat je kind zo wel makkelijker over de kleine issues en overwinningen die hij/zij heeft gehad die dag! Jep, resetteketet is all about making 2021 beter dan 2020! 


Aan de slag, jij!

Het idee van de Pixelkalender is een trend die volgde uit bullet journaling. Je kent dat wel, zo’n boekje waar niks in staat en je zelf alles in moet doen. Leuk! Maar veel werk.  Dat hoeft niet bij jouw jaar in pixels, wij hebben de tracker al volledig voor je klaarstaan. Wat moet jij dan doen? Download onze Pixelkalender onderaan het artikel en printen die handel! 

Wil jij graag resetteketet doen in 2021? UHU! Wij ook!
Download hier jouw jaar in pixels en resetteketetten maar!