Feestdagen zijn "errug gesjellig" om al je familie en vrienden nog eens te zien, en lekker bij te kletsen. Maar dat is vaak zonder onze luidruchtige en opgedraaide kinderen gerekend die vaak (heel) snel beginnen zeuren van 'ik verveel me' en 'mag ik op de tablet?'. Aha! De speeldoos "Retteketet-van-Feestjespret" belooft jou de nodige rust en je kinderen het nodige entertainment. Benieuwd! Precies wat slashparent Ingrid nodig had afgelopen week, en daarom een test meer dan waard. 

INGRID "Dus jij zorgt dan voor de entertainment voor de kinderen, Ingrid?" Dat waren de woorden van mijn vader die mij wegens mijn activiteiten bij Maison Slash verkeerdelijk omdoopte tot kinder-bezighouder tijdens het volgende familiefeest. Hoe graag ik kinderen zie, en hoe interessant ik hun leefwereld ook vind, ik ben ab-so-luut niet de grote kindervriend die nooit genoeg krijgt van een spelletje. Integendeel. Toen ik vorige week een mailtje kreeg van de dames van De Wereld van Vos, twijfelde ik daarom geen moment. Uiteraard wilde ik hun nieuwe speeldoos Retteketet-van-Feestjespret uittesten, want speciaal ontwikkeld om kinderen van 6 tot 12 jaar bezig te houden tijdens een familiefeest. Euh, jazeker graag opsturen please!

Het testpanel

Maak kennis met het onstuimige testpanel van de avond: 4 neefjes van tussen de  7 en 9 jaar oud. Hun favoriete bezigheid: gezamenlijk het kot op stelten zetten tijdens onze get togethers. Maw, als de test slaagt bij deze part of 4, dan lukt het iedereen om zijn kroost met deze speeldoos rustig te houden. Retteketet-van-Feestjespret

De speeldoos

De speeldoos Retteketet-van-Feestjespret is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het is een spel rond het thema feest vieren met allerlei spelletjes, opdrachten, knutselactiviteiten, ... en wordt volledig binnen gespeeld. Het enige dat je nog moet voorzien is een lege plaats op de vloer en eventueel wat zitkussentjes en schaar, lijm, plakband en stiften (kan ook in pakket extra bijbesteld worden).
De doos kwam prachtig verpakt aan en voelt meteen heel erg kwaliteitsvol aan. De kinderen waren meteen enthousiast om aan de slag te gaan. (Zéker toen ze de feesttoeters ontdekten.)

Wat zit erin?

• groot spelblad waarrond alles gebeurt
• alle spelattributen voor 6 personen
• knutselbladen, stickers, pompons, wiebeloogjes,...
• 2 ballonnen met houders
• toeters, hoedjes,...
[caption id="attachment_11386" align="alignnone" width="3352"] Kinderen druk in de weer. Daarom deze foto stiekem van achter een kier...[/caption]

Vet of Njet

Vraag me niet wat het doel is van het spel. Ik weet het niet. WANT IK WAS BENEDEN MET DE GROTE MENSEN AAN HET PRATEN. Ik werd gedurende 1,5 uur (!!) niet gestoord. Nooit gedacht dat het zou lukken. En al zeker niet omdat de kinderen òòk een Nintendo Switch mee hadden om op te gamen. Maar zelfs dat hield ze niet van een good old gezelschap-spel met knutsels. (En mijn kinderen houden niet eens van knutselen!)
Sorry van alle uitroeptekens en hoofdletters, maar ik kan nog steeds niet geloven hoe een geweldig schot in de roos deze Retteketet-van-Feestjespret is! Echt VET.
De speldoos is tijdelijk in lanceringspromo en kost nu 29Euro (ipv 39 Euro). De doos is te bestellen via www.dewereldvanvos.be