Of wij met Maison Slash niet enkele spelletjes wilden uitproberen voor spellenmerk Jumbo? Euh, #lovemyjob. Dus ja graag! Starten deden we met de klassiekers der klassiekers: Stratego. En of dat plezant was? OMG, véél plezanter dan we verwachtten!

INGRID

Stratego spelen staat in mijn herinnering gelijk aan treuzelen tijdens mijn examentijd in de middelbare school. Uren heb ik gespeeld samen met mijn broer en zus, alles om maar niet te moeten gaan blokken. Haha! Maar nooit was het in mij opgekomen dat Stratego intussen ook keileuk is om samen met mijn zonen van 8 en 10 jaar te doen! 

EERSTE INDRUK?

De doos oogt aantrekkelijker dan in mijn herinnering. De kinderen zeuren dagelijks om hem eindelijk te openen, maar we moeten - voor het verrassingsmoment- wachten tot de opnames van de video. (Ja, er is een video! Klik hieronder!).


Wie speelt er? 

Aan de tafel zitten ikzelf, mijn twee zonen van 8 en 10 jaar, en de moemoe. We zijn allemaal gezelschapspel-lovers. De zonen hebben het nogal lastig met verliezen. Maar staan anderzijds altijd open voor ontdekkingen en avontuur. En dus voor nieuwe spelletjes. 

Moeilijk?

De spelregels zaten ergens héél diep verborgen in mijn hersenen. Het was in het begin dus even zoeken met al die termen van "generaal" en "majoor". Maar how, die kinderen kunnen best goed volgen. Dat is dankzij de slimme beslissing van Jumbo om alle pionnen een rang mee te geven. Een 8 doodt een 6, en een 6 een 3. Zo simpel. Na één rondje ben je helemaal mee. 

AA6fUfbmfBB7QFoOSbyVgd9nKy9J43Zxqn3WmJk5.jpeg

LEEFTIJD? 

Op de doos staat vanaf 8 jaar en dat zal zeker kloppen. Voor dit spel moet je een minimum aan strategisch denken kunnen. Volgens mij wordt het spel elk levensjaar interessanter. Het is een echte brain trainer die je kinderen telkens naar een hoger niveau tillen!

LEUKHEIDSGEHALTE?

Oh jo, het was giga-spannend. Echt waar! Team rood (waaronder ik!)  werd zowaar compleet uitgemoord. Maar dat bleek achteraf toch de juiste strategie, want we zijn keihard gewonnen! Het spel werd met veel animo gespeeld. Er is hard gelachen, zwaar gemopperd en stevig gevierd.

Dit artikel kwam er in samenwerking met Jumbo. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.