Declutteren en Marie Kondo'en, het is een trend waar je soms beter mee oplet. Want wie weet ben jij stiekem wel stinkend rijk met je verborgen schatten op zolder! Dan bedoelen we niet dankzij die Chinese vaas van moemoe die bij jou nog gestockeerd staat of 'waardevolle' tapijt van pépé dat je erfde. We hebben het hier over speelgoed. Mainstream plastic spullen waar jij mogelijks nog mee hebt gespeeld en nu potentieel dikke vette harde cash waard is!

Belle en het Beest 

Bron foto: eBay

Tegenwoordig is 't van Netflix en chill, Disney+, Streamz of gewoon illegaal. Magdawel?? Ssssht, wij zeggen niks! Maar als we de nostalgische tour op gaan, weten we dat er niks beter is dan een goede oude videocassette. Zo eentje die je dan helemaal terug moet spoelen voordat je de film kan zien. Kendet nog? Misschien heb jij nog een hele collectie cassettes op zolder of in de kelder liggen? Want zijn wij niet allemaal diep vanbinnen een klein beetje hamsteraars? Als je in die stoffige berg toevallig de Black Diamond-editie van Belle en het Beest hebt uit 1991, dan zit je op een goudmijn. Want wist je dat deze wel 4.000 euro waard is?! What?! 

Furby

Bron foto: Southern Living

Ha! De Furbies die we vroeger allemaal wilden, maar iedereen tegelijk horendol maakte omdat ze nooit hun kop hielden. Wist je dat er een tijdje geleden een Furby uit het jaar van lancering, 1998, verkocht werd voor 630 euro?!  Wauwkes! (*loopt nu naar zolder)

Hotwheels

Bron foto: Catawiki

Autotjes en een speelkleed met een doolhof van straten op - dat betekende uuuuuuren speelplezier. Had je nog zo'n fancy pancy garage, dan kon het helemaal niet meer stuk. Maar de auto's van hotwheels, die waren toch echt next level schoon, niet? En als je de auto's uit de Treasure Hunt-serie hebt, dan zijn die niet alleen schoon, maar ook heel veel geld waard. Zo werd er een compleet pakket verkocht voor 1.390 euro! Excuseer?

Speelgoed uit een Happy Meal 

Bron foto: Alletop10lijstjes

Geef toe, jij wilde die Happy Meal toch bijna alleen maar omdat daar een speeltje in zit? Je zou verbaasd zijn, maar dat brakke speelgoed is toch nog een zakcentje waard. Niet allemaal, maar een rondje op internet kan je zeker inspiratie geven!

Pokémon-kaarten 

Bron foto: Uwkringding

Pokémon, gotta catch them all! En neen, niet catchen met die stomme Pokémon Go-app. Wij bedoelen natuurlijk die goeie oude vintage spelkaarten! Remember? Al dat ruilen op de speelplaats waar dan heel misschien heel vaak ruzie van kwam? Maar hé, 't is oké. Vergeven en vergeten, he. Heb jij in jouw verzamelboek toevallig een kaart van Charizard? Lucky bastard! Daar kan je 4.500 euro mee vangen. En, als je een volledige set van één van de eerste edities hebt, dan kan je tot 7.800 euro verdienen! 

Polly Pocket

Bron foto: Lulu Berlu

Polly Pocket. Need we say more? Uuuuuren speelplezier, gevolgd door uuuuren zoeken naar de minipoppen. Ooit een geweldig tijdverdrijf, vandaag misschien wel een zakcentje waard. Want heb je nog een exemplaar waarvan er niks gesneuveld is? Dan kan dit jou nog 537 euro opleveren. Dat zijn die vele zoektochten wel waard, he! 

Harry Potter-boeken 

Bron foto: In case of art

Zoals Harry zijn favoriete spreuk luidt: Expecto Patronum! Ja, je beschermt je Harry Potter-collectie maar beter met je leven want deze boeken zijn héél veel geld waard. Héél veel. Als in 47.000 euro veel! Allez, voor de eerste uitgave wel. Checken die handel!

Super Mario Bros

Bron foto: Pinterest

Super Mario Bros was lopen door grotten, springen door buizen en strijden met Bowser om toch maar die allerliefste prinses Peach te bevrijden. Hoe romantisch. Heb je dit spel uit 1990 nog bij je thuis liggen? Dan kan je zo'n 888 euro rijker worden! Of, je bewaart dit stiekem voor jezelf. Want geef toe, dit blijft leuk. 

Inspiratiebron: Vroegert