Er zijn soms van die ontdekkingen die je het leven ietsje handiger maken. Zoals deze: wist je dat je keiveel – maar écht keiveel – strips online kunt terugvinden? ’t Is te zeggen: er bestaat een website/app waar je strips kan kopen of huren, en rechtstreeks kan downloaden op je tablet. Goed voor een hele boekenkast uitgespaard!

Ik weet niet hoe het bij jou thuis zit, maar mijn kinderen zijn extreem verzot op strips. Bij lange autoreizen kan dat al eens voor een belachelijke extra stapel bagage zorgen. Enter Yieha, een platform voor e-strips waar je intussen zo’n 3000 Nederlandstalige strips terugvindt!

Het heet Yieha en wij zijn fan!

Wij zijn niet van het verzameltype dat kasten en kasten wilt vullen met strips en boeken. En helaas is de hele gemeentelijke bib intussen – althans op stripniveau- door mijn kinderen uitgelezen en afgevinkt. Af en toe wijken we al eens uit naar de buurgemeente.

Ik was dus maar al te blij om te ontdekken dat er een speciaal e-platform bestaat waar je àlle Nederlandstalige strips kan terugvinden en rechtstreeks kan lezen op een device. Echt de max. Want je kan de strips per exemplaar aankopen, en dat is meteen 25% goedkoper dan een fysiek exemplaar. Niet zeker? Je kan steeds een preview lezen van Suske en Wiske, Jommeke, Urbanus, FC de Kampioenen, Thorgal, de Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes en nog veel meer.

Schermtijd for the win

Als je je kinderen dus af en toe eens iets anders wilt gunnen dan Youtube-gezever of brainless spelletjes op de tablet, gun ze dan een beetje digitaal stripbudget. Heb je meteen ook je schuldgevoel rond schermtijd afgekocht. De strips kunnen gelezen worden op pc’s, tablets en smartphones.

Bovendien vind je op het platform massa’s reviews en tips. En het eerste exemplaar is trouwens gratis!

Geen rommel meer in huis en toch diehard boekenwurmen? Wij zijn fan!

Registreer je op www.yieha.be als je via je computer of laptop wil lezen, of download de gratis YIEHA app in de App Store.