Zeg nu eerlijk, in de zomer is het toch veel te mooi weer om in zo'n donkere grote zaal te gaan zitten? En wat is er gezelliger dan een film kijken op kussentje onder een sterrenhemel? Nog gezwegen over de homemade snacks waar je geen fortuin voor betaalt en die dubbel zo lekker zijn als het 'pakjesvoer' van de grote zalen! Klinkt dat als filmmuziek in de oren? Zo doe je het!

Wathebjenodig?

Voor zo'n gezellige tuincinema heb je best wel wat spulletjes nodig, maar de kans is groot dat je merendeel thuis hebt liggen, of dat je iemand kent van wie je wat dingen kan lenen. De crea Bea's onder ons kunnen alles DIY'en!

#1 Een gezellig plekje

Claim een plekje in je achtertuin als ultieme cinemaspot. Zorg dat je ver genoeg van het scherm zit, want niemand wil vanavond mottig worden. Leg wat dekens en kussens op het gras of ga voor luxueuze strandstoelen. Nog beter: ga eens op zoek naar vintage cinemazetels! Als het buiten pikdonker is, krijg je het beste effect, maar je kan natuurlijk ook gezellige lampjes of kaarsen aansteken. Last but not least heb je een stopcontact nodig. Als je er geen in de tuin hebt, check dan de garage eens of gebruik een verlengsnoer van binnen naar buiten.

#2 Een goede projector

Als je dit thuis hebt liggen, super! Zo niet, kan je altijd eens rondhoren of je het van iemand kan lenen of je kan er gewoon zelf een maken! Niet zo crafty of zijn alle schoendozen al opgeknutseld? Dan kan je natuurlijk nog altijd een echte projector aanschaffen. Zo geniet je elke zomer van je tuincinema!

#3 Luide speakers

Je hoeft absoluut geen professionele cinemawaardige speakers in huis te halen! Maar ze moeten wel luid genoeg zijn zodat je kinderen niet te snel afgeleid zijn, anders is al dat werk voor niets geweest... Je kan gaan voor speakers aan een draad, maar op bluetooth werkt ook prima.

#4 Het scherm

Niet te vergeten: een wit scherm! De makkelijkste optie is een witte muur, maar dat is niet altijd even kwaliteitsvol. Je kan ook gaan voor en wit laken met een zwart laken erachter. Pin het goed vast zodat je geen kreuken in het beeld krijgt. Online is er trouwens een groot aanbod aan échte filmschermen in verschillende prijscategorieën. Zeker de moeite om daar eens door te scrollen. 

#5 Movie snacks

Ineens een kans om aan je kinders wat 'gezondere' hapjes door te spelen in plaats van die overpriced movie snacks van de grote zalen (maar ze zijn stiekem toch wel heel lekker hé?). Voor ons zijn de ultieme versnaperingen: popcorn en nacho's. Classic, maar oh zo lekker. Hier vind je originele popcorn receptjes en hier een nacho receptje van eigen huis!