Heb jij de coronaschrik nog steeds te pakken, maar wil je wel op vakantie? Duh, lang genoeg in ons kot gebleven! Maar waar naartoe? Vakantie in eigen land dan maar? Met deze reisboeken ontdek jij ongeziene Belgische pareltjes. Support your locals en tijd voor een fabuleuze staycation. Want je hoeft niet ver te reizen om prachtige plekjes te ontdekken!

#1 België voor kinderen en hun baasjes

Greetje en Kristien zijn ontdekkingsreizigers met een boon voor België. En wat nu er kinderen zijn? Gewoon meepakken! De twee slashparents inclusief kroost doorkruisten het hele land en vonden 300 plekskes die de moeite zijn voor het hele gezin. Eet-dingen, verblijf-dingen en vooral veel doe-dingen. Interviews, reportages, tips van locals and more.


#2 Verdwijnend België

In Verdwijnend België geen toeristische trekpleisters, wel 50 plaatsen in ons Belgenlandje die met verdwijnen bedreigd zijn of die al van de kaart gewist zijn. Van de mijngebouwen in Beringen tot het formule 1-circuit in Nijvel. Ontdek deze vergeten plekjes die getuigen van andere tijden.


#3 The Hidden Belgium

Een alternatieve gids die 300 hidden hotspots in België op de kaart zet. Een persoonlijke ode van journalist en auteur Derek Blyth aan wat volgens hem het vreemdste land ter wereld is. En als je er over nadenkt... Ons landje is soms toch wel alle gekheid op een stokje, hé? Niet overtuigd, find out for yourself met Hidden Belgium.


#4 België - 1000 plekken die je écht gezien moet hebben

Het beste van België: 1000 (!) must-see plekken voor je sterft. Een mix van culturele hoogtepuntjes en verborgen parels. Een handige reisgids vol praktische weetjes. Monumenten, parken, cafés, musea, pleinen, bedevaartsoorden, winkels, hotels, kerken, molens, dorpen en begijnhoven, alles erop en eraan. Want vakantie in eigen land hoeft niet saai te zijn!


Allez, waar staat mijn valies? Zijn we weg?