Nieuwe boeken, games, bordspellen of ander speelgoed.. Steeds meer krijgt Maison Slash de vraag om spullen uit te testen. Anderzijds voelen we stevige interesse van slashparents om op de hoogte te blijven van nieuwe producten. 1 + 1 =3,  denken we dan. Daarom laten we vanaf nu geregeld nieuw gerief reviewen door onze slashparents zelf en/of hun kinderen. We bijten de spits af met de nieuwste console van Nintendo: de Nintendo Switch. 


Sinds een dikke maand kwam Nintendo met een gloednieuwe console op de markt: de Nintendo Switch. Deze spelconsole is de opvolger van de Wii U. Handigheidje aan De Switch is dat het een combinatie is van een console en een handheld. Of zoals Nintendo het omschrijft: 'een console die je mee kunt nemen'. Wij lieten de Nintendo Switch testen door Slashparent Filip en zoon Leon. Wat vonden zij van de Nintendo Switch?

nintendo switch

Hoeveel goesting heb je om dit product te testen? Nog voor de Switch uit was, vroeg Leon al of hij voor de console mocht sparen. Op TV had hij een reclamespot gezien en het zwaardvechten (1 van de duelspelletjes van 1-2-Switch), had hem getriggerd. Hier thuis staat een PlayStation, we vallen hier voor de realistisch uitziende graphics van de spelletjes, maar zijn benieuwd naar wat Nintendo te bieden heeft!  

Wat is je eerste indruk?

 De Switch ziet er goed uit, en de installatie is heel intu├»tief. Je kan op het scherm van de console spelen (de schermgrootte komt overeen met die van een kleine tablet), maar je kan de console via de docking station ook verbinden met een TV-scherm. Switchen tussen beide doe je in een handomdraai, super handig, en meteen ook de grootste troef van de console.  

Wat zijn opvallende kenmerken?

De controllers werken met bewegingsdetectie, en Leon en Noa vonden de duels die ze ermee moesten uitvechten in '1-2-Switch' vaak spannend, soms frustrerend, altijd grappig. Dit spel zit helemaal in hun leeftijdscategorie, 'Zelda' mikt eerder op +12. De graphics zijn subliem: niet realistisch, maar heel manga-esk, de Japanse roots van Nintendo indachtig. 'Zelda' laat zich door de schoonheid van de visuals best spelen op groot scherm, maar ook met de console in de hand speelt het vlot.

nintendo switch

Wat vind je er goed of bijzonder aan?

Het switchen maakt het mogelijk dat je een game begint in bad, verder speelt voor TV en nadien nog in bed, handig dus. De switch is kinderspel, zeker voor die digital natives. De console mikt op een breed publiek: ook de oudere jeugd, opgegroeid met klassiekers als Zelda komt aan haar trekken. Als je gewoon bent realistisch ogende games te spelen als de FIFA-games of Battlefield, is het even aanpassen aan de manga-style van Nintendo, maar het valt meteen op hoeveel creativiteit er in de games van Nintendo zit.

Wat kan beter?

De controllers met bewegingsdetectie hebben wel wat mogelijkheden, maar een camera ontbreekt, toch wel jammer als je de vergelijking maakt met spelletjes als 'Just Dance' op de PlayStation.

nintendo switch

Praktische info:

De Switch kost ongeveer 330 euro. Leeftijd : gezien het gebruiksgemak vanaf +- 5 jaar.

Eindoordeel & score 

De console ziet er mooi uit, en is vooral ook heel handig. Alles valt of staat met de games die Nintendo zal uitbrengen voor de Switch. Sowieso een topstart met Zelda, Breath of the Wild! We geven deze console 3,5 slashen op 5.