Dit weekend doken we nog eens de cinemazaal in om de allernieuwste live-action film van Disney te gaan bekijken, Aladdin. Twee uur lang kregen we een vliegend tapijt en meeslepende deuntjes tegen de oren gesmeten. Slashparent Erika nestelde zich met een ietwat kritisch publiek (2 pubers) en een man in hun favoriete bioscoop. Of het dan een vet of njet was? 

Erika

will smith in a bottle

Disney heeft dit jaar al een paar pareltjes de cinemazalen ingestuurd en ze zijn bijlange na nog niet klaar in 2019. Er komen sowieso nog een paar knallers van jewelste aan, denk maar aan The Lion King en Toy Story 4. Maar nu is er dus de live-action musicalfilm van Aladdin. Ja hoor, ze hebben alles in één film gegooid er eens goed mee geschud en wat kwam er uit? Een explosie aan mooie decors en prachtige kostuums in de heerlijkste kleuren, liedjes om lekker mee te kwelen ('A whole new wooooooorld!') en een Will Smith op zijn allerbest als geest in de fles.

8x5124IGaX3vUfMM8zF0L7e30ChCy4PJWK5fi4Nh.jpeg

Het verhaal

Het verhaal is niet anders dan het verhaal in de animatiefilm. Straatjongen Aladdin wordt verliefd op prinses Jasmine, een vrouw met ballen aan haar lijf, ze mag ze alleen niet laten zien. Ze heeft de ambitie om haar vader als sultan op te volgen, maar uiteraard wil de sultan's rechterhand, met bijpassend slecht karakter, dat plekje voor zichzelf. Hij schakelt Aladdin in om de magische lamp, inclusief geest die drie wensen in vervulling laat gaan, te bemachtigen en zo de machtigste man van het heelal te worden. Alles mag dan wel voorspelbaar zijn in het verhaal, geen verveling bij deze testpersoontjes, het blijft een mooi sprookje in een perfecte Duizend-en-een-nacht setting. De 'side dish' gevuld met humor smaakt en nemen we er met plezier bij.

  

Vet/Njet

Het startschot van de film werd gegeven met een denderende musical song. Op dat moment overviel me heel even de angst dat de jongste zoon binnen de 10 minuten gillend de zaal uit ging lopen. De jongste zoon krijgt over het algemeen alleen maar filmsprankel in zijn ogen als het om Marvel films gaat. Maar hallo, werd ik daar zo maar eventjes verrast! Hij vond hem echt wel goed. En de rest van mijn mannelijk gezelschap trouwens ook. De film is dan ook gewoon echt wel goed en tof en mooi en vet!  Ik heb de hele film door met een lach op mijn gezicht gezeten, ik werd hier echt heel erg blij van, ook al ben ik geen fan van het genre 'musical', met uitzondering van Grease en The Sound of Music (#sorrynotsorry). En als er een film, waar ik zelf wel een rol had willen in hebben, aan mijn lijstje moet toegevoegd worden, dan is het deze wel!