Als je de komende weken je kinderen eens wil verwennen na al die toetsen of examens - of je wil ze tijdens de vakantie eens trakteren op wat leuks of je wil gewoon het slechte weer ontlopen- dan heeft Disney een paar pareltjes klaar voor de komende periode. Eentje daarvan is 'Ralph Breaks The Internet'. Ofte Rammende Ralph breekt het kot af!

In 't kort

hTdXnGJmwT4yCVYMccQwIjXC2MVcozsVfeqLDBZX.jpeg

(Kinepolis)

Rammende Ralph, een game personage uit vervlogen tijden en vooral een gewoontediertje, wil zijn maatje Vanellope helpen om haar video game van de ondergang te redden. Daarvoor moeten ze zich wagen in de voor hen nieuwe en onbekende wereld van #tinternet. Tijdens hun zoektocht, op het wereldwijde web, naar het wisselstuk voor Vanellope's videospel, komen ze in contact met alles wat dat wereldje te bieden heeft. Van Ebay tot populaire memes tot spam en het dark web. En natuurlijk loopt dat niet altijd van een leien dakje!

Wat hebben we geleerd?

5zUzoLmHtqPhzapBeJnFJ4UD4CZmxs1eyfuNC0bj.jpeg

(Kinepolis)

De film geeft eigenlijk heel duidelijk, plezant en mooi weer hoe het internet werkt. De zoekmachine wordt weergegeven als een alleswetende professor in zijn bibliotheek die je naar de juiste site stuurt, een soort YouTube kanaal als een technotempel waar alle gedeelde video's vallen en staan met duizenden likes en negatieve commentaren dat het geen naam heeft and so on.

Je ziet heel wat gekende dingen passeren. Maar soms bij momenten waren de volwassenen helemaal niet mee, en wisten we begot niet waar onze kinderen zo hard om moesten lachen.  Wat eerder al duidelijk werd in de filmpjes die we eerder maakten voor Disney werd hier nog eens bevestigd. We weten vaak niet wat onze kinderen boeit als ze aan het surfen zijn. Ik weet nu ondertussen wel wie Bob Ross is! (Ik heb hem opgezocht en ik snap niet dat deze een hype is bij de jeugd. Echt! Kijk zelf ook maar eens. Ge gaat ook met gefronste wenkbrauwen achter blijven.)

Daarnaast is het, als volwassene, bij momenten een beetje pijnlijk om te zien hoe we met z'n allen min of meer kuddedieren zijn die maar drukken op alle toetskes en likes geven zonder er altijd bij stil te staan waar we op drukken. 

De uiteindelijke boodschap in het verhaal zit hem in een onvoorwaardelijke vriendschap waar geen tijd of plaats breuk aan doet. Allemaal schoon en wel.

vet/njet?

gQrIJ0NzeBTf0GFaqsrmlJWr2ckgxzcoKP3mZ7sH.jpeg

Ralph komt wat traag op gang, maar wordt daarna heel erg vet. Veel variatie in de animatie en in de verhaallijnen, waardoor we soms wat lost waren, maar vooral leuk en grappig om naar te kijken.

De uiteindelijke boodschap van het verhaal zit hem in de onvoorwaardelijke vriendschap waar geen tijd of plaats breuk aan doet. Allemaal schoon en wel, maar had van mij niet gehoeven. We hadden het toch over het internet. Niet?

Naar het einde toe verliest de film dan ook zijn pittigheid en wordt het wat langdradig. En dat merkte je ook in de zaal. Heel wat kleinere kinderen kregen het plots moeilijk om nog stil te blijven zitten.

Omdat je voor de inhoud van de film wat 'thuis' moet zijn in #tinternet lijkt hij ons dan ook meer geschikt voor multi-mediale kinderen vanaf 8 jaar. En dat is al ne nipte.  

Ralph Breaks The Internet is vanaf woensdag 12/12 te zien in elke bioscoop.