Maandelijks proberen we met Maison Slash de cinemazaal in te duiken voor de allernieuwste familiefilms toegelaten met kinderen. Slagiaire Moira trok met haar neefje naar Dumbo. Wat zij ervan vond, vet of njet, lees je hier.

MOIRA

Fan van Timmeke

Wauw, een echt circus. Van begin tot einde magie, en een regenboog aan emoties. Zo kan ik het beschrijven. Als je de stijl van Tim Burton kent, door het zien van zijn andere films, zal je deze ook duidelijk herkennen. Veel duisternis, gekke figuren en hier en daar een vleugje humor. Voor mij de perfecte manier om mijn tijd te spenderen op zondag. 

Persoonlijk ben ik erg fan van Tim Burton, maar ik kan begrijpen dat sommige hem net iets te donker vinden, letterlijk dan. Mijn 10-jarig neefje, Oscar, vond de film leuk, maar miste wat actie. Hij zou eerder voor de Lego-movie kiezen als hij de keuze kreeg. De andere kinderen in de zaal, die jonger waren dan Oscar, bleken nogal makkelijk hun concentratie kwijt te spelen, terwijl Oscar en ik bijna heel de film lang hooked waren. 

(foto: vip.be)

Het verhaal

In grote lijnen blijft het verhaal gelijk aan de originele film. Echte Dumbo fans zullen zeker niet teleurgesteld zijn en veel scenes herkennen. Daarnaast is er ook een heel stuk aangebreid. De originele film duurt namelijk maar een klein uur, te kort voor het grote scherm dus. In deze versie wordt het kleine circus van Max Medici verkocht aan Vandevere, een circusdirecteur die het groots ziet. Zijn mantra? Zelfs het onmogelijke is mogelijk. Een mysterieus type dat alles wilt zoals hij het ziet. Wie er tegenin gaat, zal de gevolgen dragen. 

Side stories

Elke hoofdrolspeler heeft zijn eigen verhaal. Bij de ene al wat uitgebreider als bij de ander, maar toch duidelijk genoeg dat je feeling krijgt met de personages en elk verhaal heeft invloed op het grote geheel. Timmie de muis wordt in deze versie vervangen door Millie en Joe, twee kinderen van een circuskoppel. Ze maken er hun missie van om Dumbo en zijn mama terug samen te brengen.


Niet voor gevoelige kijkertjes

Eerlijk is eerlijk, het verhaal rond Dumbo is eerder triest en dat hebben ze nog eens extra benadrukt in de nieuwe versie. Ja hoor, ik heb hier en daar een traantje weggepinkt, zeker als de kleine Dumbo en zijn moeder van elkaar gescheiden worden. En toch, Dumbo blijft een schattig en vaak vrolijk, klein olifantje. Hij maakt er zijn missie van om zijn mama terug te vinden en heeft daar veel voor over. 

(Foto: Digitalspy)

Vet of njet

Voor mij is het een dikke vet! Oscar gaf hem een duim omhoog, maar zou hem niet opnieuw zien. Het is een echte familie-film. Zowel kids als ouders zullen gefascineerd naar het scherm kijken en hun popcorn net iets sneller opeten als het spannend wordt. Zeker de moeite waard dus!

(header: Disney.be)