Pompoenen, pompoenensoep, spoken, spinnenwebben, donkere dagen, een pakske chips en een goeie bibberfilm in de cinemaaahhh. Meer hebben we niet nodig met Halloween. Slashparent Erika ging met haar gezin "The house with a clock in its wall" kijken en haar zonen zagen dat het goed was!

IN 'T KORT

Lewis gaat na het overlijden van zijn ouders bij zijn oom Jonathan wonen. Die woont in een oud krakend huis. Lewis komt er al snel achter dat er wat vreemds aan de hand is met zijn oom en dat huis. Er gebeuren rare dingen en er zit ergens een mysterieus tikkende klok verstopt in de muren. Het jongetje wordt door zijn oom en een half-inwonende buurvrouw meegenomen in een wereld vol magie en bezweringen. 

GEEN TRICK, WEL TREAT

Uiteraard geen spanning zonder een goed en een slecht personage en bij tijd en stond een wip-eens-van-je-stoel moment.  Zo ook hier. 

Twee tovenaars die vroeger beste vrienden waren en dan plots niet meer. Want de ene bleef goed en leuk en de andere werd plots heel slecht. De goeie tovenaar krijgt hulp van zijn buurvrouw, die een behulpzame heks (met een extreme voorliefde voor paars) blijkt te zijn. Tussen ons gezegd en gezwegen, die twee hebben gewoon keihard een affaire.  

Oom Jonathan huisvest naast zijn neefje ook nog een oude sofa, die zich gedraagt als een huisdier en een buxus/uitvergrote poes die zijn eigen leven leidt en af en toe eens in het gezicht van een ander schijt. Excuses voor mijn taalgebruik, maar zo is het en dit is wel wat kinderen hilarisch vinden. Bij momenten schoot mijn jongste zoon als eens in de hoogte van het schrikken, zonder dat het echt te gortig werd. Dus wat betreft het bibberen en beven zit het ook helemaal goed.

THE HIDDEN MESSAGE

Naast de klok, verstopt in dat huis van nonkel Jonathan, zit er nog een dieperliggend boodschapke in de film. De film is dan ook Amerikaans, maar hey, dat is ok! The message van "make love, not war" en dat oorlog het slechtste in de mens naar boven haalt en zo en zo. De film speelt zich, sfeersgewijs een goeie zet, af na de Tweede Wereldoorlog en daar wordt dan ook naar verwezen. In a way, is dit actueel en zo hebben mijn kinderen het ook wel begrepen.

DE VERPAKKING


Persoonlijk hou ik wel van films met die magische Harry Potter sfeer. En dat heeft "The house with a clock in its wall" all the way! Perfecte settings met een overload aan accessoires en heel veel oog voor details. Alsook de personages die in mijn ogen perfect gestyled waren. Ja, de moeder heb ook voor zo'n dingen. Enkel zo'n oerdegelijk Brits accent miste ik wat. Voor de kids maakt  uitheteraard geen zak uit of de acteurs een stiff upper lip of een Yankee achtergrond hebben.

VOOR WIE?

De film is inhoudelijk geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar, uiteraard is er ook een maar, jammer genoeg draaien ze hem nergens in een Nederlandstalige versie. Het snel op elkaar volgen van de ondertitels maakt de film dan weer minder geschikt voor beginnende of moeilijke lezertjes. Bummer dus! Maar al bij al blijft het een gezellige, leuke herfstfilm voor de hele familie.