Ok danku hittegolf-zomer. We hebben wel genoeg gehangen, geluierd en ons volgepropt.  Hoog tijd om ons luie konten op te heffen en in beweging te schieten. Doe van combineren en sport samen met je kind. Supermotiverend én efficient. Slashparent Lobke somt 7 samensportenmetkind-manieren op!

1. Samen lopen

e8p0k6ShlITC4YhJHEVxmkc6q1po1atAvZ70m5bZ.jpeg
Deu-heu. Natuurlijk kan je dat, samen lopen. Heb je een looppiste in de buurt? Neem je kinderen mee en laat ze enkele rondjes meelopen. (Zijn ze meteen ook uitgeput en rustig als je ze straks weer mee naar huis neemt) Of wil je zelf nog even verder trainen? Het midden van zo'n piste is een perfect speelveld onder jouw toeziend oog. Geen atletiekpiste in de buurt, loop dan gewoon samen een of meerdere rondjes in de buurt. Of neem je kind mee naar het park en laat ze naast je fietsen of steppen terwijl jij loopt. 
Hier vind je een overzicht van alle atletiekpistes in Vlaanderen

2. Op naar de boulderbaan

iM8jyQpFFjRaxaAnhVP8lzUmQin6guGfi6NNYm8X.jpegBoulderen is klimmen tot maximaal 4,5 meter, zonder gebruik van touwen en met dikke valmatten eronder! Daardoor is het ook voor niet klimmers populair en zelfs voor kinderen een leuke activiteit. Boulderen is dé ‘urban sport’ van de toekomst: het is laagdrempelig, veilig en je kan het zowel in je eentje als in groep beoefenen. Hierdoor is het ook erg populair bijvoorbeeld als verjaardagsfeestje of familiebijeenkomst.

Een overzicht van de klimzalen in Vlaanderen vind je hier 

3. Wobbelturnen met moeder en vader

bYgQzsF5MCi3jBiKBiuTR3HhIv0P9eydzAgaSIzk.jpeg
Al gehoord van de wobbel? Je kan er mee wobbelturnen en dat is meer dan enkel turnen op en rond een wobbel. Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen en samenwerkingsspelletjes. Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen eerder actieve fases en passieve fases, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan. Wiebelen, wobbelen, waggelen, kruipen springen en nog veel meer, tijdens een les wobbelturnen doe je het allemaal. Erg leuk wanneer je dat als mama en papa samen kan doen met je kind. 
Een sessie wobbelturnen kan je hier boeken 

4. BMX’en, skeeleren of wielrennen doe je samen op een echte wielerpiste

pgfOyjhuyMrgLzKZkXokSbvOUQMKZfkJtxsZgg1t.jpeg
Op het Provinciaal Wielercentrum Antwerpen kan je komen fietsen op een echte wielerpiste van 333m, springen en jumpen op een bmx-parcours van 390m en skeeleren op een skeelerovaal van 300m. Heb je zelf geen materiaal? Geen probleem, dit kan je hier allemaal huren. Altijd een hit voor iets grotere kinderen!
Alle info over het Wielercentrum vind je hier. 

5. Helemaal zen door ouder-kindyoga

m7VQUATC7TXy9yTLgEWMkQkcpaKoAmIIytL7RroW.jpegIedereen aan de yoga! Zeker als je het samen met je kinderen kan doen. Tijdens een les ouder-kindyoga beleef je samen een yoga-avontuur met spelletjes, oefeningen, masseren, fantaseren, rijmpjes zeggen en zingen. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn of al jaren aan yoga doen, iedereen kan het. Het plezier zit hem in het samen doen. Yoga brengt je niet alleen in beweging, maar het versterkt ook nog eens de onderlinge band. Zeker eens uitproberen.
Londerlelie organiseert regelmatig ouder-kindyogasessies, zelfs voor wobbelyoga kan je bij haar terecht.

6. Fietsen is altijd een goed idee

EX78eJAqbJjyWlcOvS0QgNJZ3iq7woRIn8OfepBv.jpeg
Het is gemakkelijk, sportief en ook nog eens plezant, fietsen met het hele gezin is hoe langer hoe populairder. Dankzij fietskarren en handige kinderzitjes kan je zowel groot als klein meenemen op de baan. Je kan gewoon thuis vertrekken of ergens naartoe rijden en nieuwe oorden ontdekken, niets of niemand houdt je tegen om samen een leuke fietstocht te doen.
Een overzicht van kindvriendelijke fietsroutes vind je hier.

7. Sportief dankzij geocachen

vdLxAWiAsM2M40MAwSBpgF53QM25rmtDq2Cd478Q.jpegEen supersportief spel dat het laatste jaar enorm aan populariteit wint is geocaching. Hoe het werkt? Je installeert de app op je telefoon en kiest een plaats uit waar je een geocache wilt zoeken. Heb je een leuke gevonden, dan vraag je daar de coördinaten van op. Met die coördinaten moet je dus op zoek naar de geocache. Geocachen vraagt ook om samenwerking: samen zoeken, samen tips oplossen, op uitkijk staan voor muggles zodat de andere kan zoeken, elkaar helpen in bomen klimmen. Superleuk en spannend om dit buitenspel samen met heel het gezin te doen.
Alles over geocaching vind je hier.