Voor al wie dat 'mamaaaa, ik kan niet slapen'- geroep lichtjes kotsbeu is, hebben wij de oplossing! Of laten we zeggen dat vooral Maxime en Niels die hebben. De twee twintigers merkten op dat ook best veel kinderen met slaapproblemen kampen. Op natuurlijke wijze wilden ze daar verandering in brengen en zo werd hun project Wushi, een verzwaringsdeken, geboren. Leg het deken van een paar kilo over je koter en hupsakee, die hoor je niet meer voor de rest van de nacht. Goodbye slaapstruggles en vermoeide kids!

Watisda?

De naam zegt het eigenlijk zelf al. Het is een deken! Maar uiteraard zouden wij bij Maison Slash geen heel artikel wijden aan een doodsimpel deken, maar aan een soort wonderdeken? Hell yes!

Het verzwaringsdeken bestaat uit ademend katoen, dat wil alvast zeggen dat je kinders het in de winter lekker warm zullen hebben, maar in de zomer tegelijkertijd met een minder benauwd gevoel toch nog onder een gezellig deken kunnen kruipen. Het deken is ook niet gevuld met pluimen, maar wel met glasparels. Daardoor is het net dat tikkeltje zwaarder dan een normaal deken en stimuleert het de productie van serotonine om het humeur te verbeteren. Dezelfde chemische reactie wordt omgezet in melatonine, dat je lichaam het signaal geeft om te rusten en te ontspannen. Door de constante druk op het lichaam worden er een hoop gelukshormonen aangemaakt. Die zorgen ervoor dat de angst- en stressgevoelens in een mum van tijd het lichaam worden uitgeblazen.

Simpel uitgelegd zorgt het deken dus voor een geborgen gevoel bij je peuter, kleuter of zelfs jonge puber. Door de extra kilootjes voelt het een beetje aan als een dikke knuffel van mama of papa. En we weten allemaal wat zo'n knuffel doet: een rustgevend gevoel opwekken bij je koter. En van een rustig gevoel? Daar slapen we goed van!

Oewerktda? 

Wel, het is super simpel. Je legt het deken over je slecht slapende koter et voilà, that's it! Gedaan met schaapjes tellen of mee in slaap vallen naast je kind. Zo gemakkelijk is dat dus. Maxime en Niels wilden hun product voor zo veel mogelijk kinderen toegankelijk maken, dus brachten ze drie formaten en gewichten op de markt. Kinderen tussen de drie en dertien jaar kunnen bij hen terecht voor een 'Wushi'. Je kiest best voor een deken dat ongeveer 10 procent van het lichaamsgewicht van je kind bedraagt. Wiggelt je kind er ergens tussen? Dan neem je best de iets zwaardere versie. Je hebt een deken van 2.3, 4.5 en 6.8 kilogram. 

Naast kinderen met slaapproblemen, kan het ook helpen voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme. Kinderen gaan zich op die manier beter kunnen concentreren op hun lichaam, waardoor er minder dingen zullen omgaan in hun hoofd. Ook voor de woelers die 's nachts constant wakker worden van het deken dat van hen afglijdt, is dit de ideale oplossing. Door het zware gewicht blijft het deken mooi op z'n plaats liggen. Niels en Maxime zijn ervan overtuigd dat het niet iets is voor enkel kinderen met slaapproblemen, ook kinderen zonder kunnen er nood aan hebben. Het deken geeft zo'n fijn gevoel, dat slapen leuker wordt. En geef toe, wie wil er nu niet omringd worden door al die gelukshormonen? 

Ook goed dutten bij oma en opa en overal anders

Niels en Maxime kozen er bewust voor om het deken te verkopen in een knapzak met een leuke panda op. Zo kunnen kinderen ook met een gerust gevoel bij oma of opa gaan slapen. Of een slaappartijtje houden met vriendjes, want kids met slaapproblemen gaan zulke dingen vaak sneller uit de weg. Logeren bij iemand anders betekent namelijk vaak nog moeilijker slapen dan in het eigen vertrouwde bedje thuis. Vanaf nu overal goed slapen dus, zélfs op chirokamp of in de slechte stapelbedden op bosklassen!


Slaapwel dan hé!

Ze deden al verschillende tests bij kinderen en de resultaten waren telkens positief! Het inslapen gebeurde vaak sneller en beter, en ook kinderen die 's nachts veel woelen, hadden daar door het gewicht van het deken nu minder last van. De twee vrienden zijn uiteraard niet het eerste duo dat zo'n deken op de markt brengt, en dat weten ze. Maar omdat aan zo'n dekens vaak een stevig prijskaartje hangt, hebben ze geprobeerd om een goede maar betaalbare versie op de markt te brengen. Helemaal overtuigd van dit, zeg toch maar, wonderdeken? Kopen kan op hun website!