Er is veel te doen deze periode: schoon dingen bezoeken, naar kerstmarktjes gaan, schaatsen op de ijspistes aan die kerstmarktjes. Voor ieder wat wils. Maar soms, heel soms, wilt ge keihard in uw huis iets plezants doen. In pyjama als het moet. Met dikke sloffen aan en met of zonder dekentje. Inspiratieloos? Maison Slash weet raad!

Wij doken in onze online archiefkast en gingen op zoek naar de leukste dingen die je in je gezellig huizeke kan doen en waar je bijgevolg dus niet eens voor naar buiten moet. It's a yes for me!

Maak zelf de voorganger van het slijm: Plasticine

DSC_0540.jpg

Voor slijm een ding was, bestond er plasticine om mee te kliederen. Weetgehetnog? Keitof om zelf te maken in allerlei gekke kleuren en maten. Hoe je dat maakt vind je hier

Kerst/feelgoodfilms kijken aan de lopende band

collage-kinderfilms.jpg Beetje voor de hand liggend maar het is wel de periode om familiefilms te bekijken. Fleeceke all over, chocomelkske in de hand en genieten van de flauwe humor van deze films. LOVE.IT. 

Ouderwetse Petit beurre-taart maken

A_Eindresultaat.jpg Iets smikkelen tijdens al die familiefilms? Wat dacht je van deze overheerlijke zelfgemaakte Petit Beurre-taart?  En ze ziet er nog eens goed uit ook.  Hoeveel calorieën we binnenkrijgen bij het eten van deze lekkernij, negeren we compleet!

Je eigen gezinsfoto als kleurplaat?

20161127_142109.jpg

Van je eigen familie foto's een kleurplaat maken is kinderspel, keileuk om te maken en nog leuker om in te kleuren. Even gedachten op nul en ontspannen kleuren. 

Produce is een lieke

Google-Song-Maker-single.jpg  Een hele poos vertelden we over Google Song Maker, waarmee je dus zelf liedjes kunt produceren. Wij denken: ideaal om samen met je kinders grappige songs te componeren. Insert regenachtige dag en laat de inner Regi naar boven komen.