Kinders in bed, was gedaan en potten en pannen zitten opgeborgen. Oh, daar is het rillingske op mijne rug al. De dag zit er erop en dat betekent meestal één ding, het Netflixen (of eender welk platform je zelf verkiest) en/of chillen kan beginnen! Geen zin in Temptation of een portie Sergio vanavond? Awel, relax, hé, kijk, hier! Wij zochten en vonden voor jullie zes -zitophetpuntjevanjestoel - zakdoekenbijdehand - parenting documentaires uit!  

Babies


Nooit. Genoeg. Schattige. Baby's. Dit zou zo een slogan kunnen zijn van een politieke campagne, maar in dit geval moet ie het doen als een beschrijving over de serie 'Babies'. 15 baby's worden over een volledig jaar gevolgd. En als kijker worden we rijkelijk getrakteerd op het volledige plaatje. The good, the bad and the ugly! Wat deze serie zo interessant maakt, zijn de 36 wetenschappers die doorheen de serie een woordje uitleg voorzien. Wat doe je hier nog? Kijken die handel! 

Wereld van Puck

 

Een kind hebben met een beperking. Wat betekent dat? Het blijft moeilijk om je te kunnen inleven als je het zelf nooit hebt meegemaakt. Deze documentaire geeft ons een zo echt mogelijk beeld over hoe het nu echt is als ouder van een kind met een beperking. Het toont de impact die het kan hebben op een jong gezin. Niet gemakkelijk, maar o zo interessant. En het zet je voeten wel op de grond!

My own man

Daddy cool, daddy cool! Er is al veel gezegd en geschreven over het moederschap maar hoe zit dat nu met de papa's van de 21ste eeuw? Waar kunnen zij hun verhaal kwijt? En kunnen ze het überhaupt wel kwijt? Deze documentaire snijdt een verder nog redelijk onbekend onderwep aan. We krijgen het verhaal te zien over een man die net vader is geworden en een midlife manhood crisis meemaakt. Hij gaat op zoek naar wat zijn rol als man en vader is in deze moderne tijden. Rauw en echt. Just the way we really really like!!!

Roze wolk

Deze film gaat over postnatale depressies, iets waar toch veel vrouwen na hun bevalling mee te maken krijgen. Verteld uit het perspectief van vier gezinnen krijgen we een heel echt beeld. Want hey, we kunnen het niet genoeg zeggen: no shame als die wolk van jou helemaal niet roze ziet! Je bent niet alleen!

Ik vrouw van jou

Soms loopt die emmer wel eens over. En hoe! Tienduizend liter aan windkracht tien overstromingen, zouden we zo bij momenten durven stellen. Het geruststellende ligt meestal in het feit dat je helemaal niet alleen bent. Ik vrouw van jou is een vlogkanaal op YouTube gerund door een lesbisch koppel. Ze nemen ons mee op reis van zaaddonor kandidaten uitkiezen tot boodschappen doen. Het gewone leventje zeg maar. Zonder poespas!

Mijn dochter de vlogger

Vloggers zijn helemaal in nu! YouTube is hothothot tegenwoordig bij de jeugdige kinders! Dat je kroost ernaar kijkt is één ding maar wat als ze nu zelf vloggers zijn? Dat betekent vooral veel werk voor de ouders. De documentaire volgt drie gezinnen in hun vlogavonturen. Een echte, eerlijke kijk op het leven van een YouTube-ster. Be aware van wat controverse!