Of wij met Maison Slash niet enkele spelletjes wilden uitproberen voor spellenmerk Jumbo? Euh, #lovemyjob. Dus ja graag! Het gezellige gezinnetje van slashparents Leen en Jonas testen Zippy Racers uit, een gezelschapsspel dat je letterlijk doorheen het hele huis kan spelen.

Een leuke bezigheid met de kinders dat bovendien snel opgeruimd is én niet al te ingewikkeld is om aan te beginnen. Kan het nog beter? Guess what, toch wel! Het ziet er ook nog is goed uit en het heeft toffe kleurkes. Wij zijn fan van dat idee, maar bovenal zijn we fan van onze deskundige testers van de dag. 

WIE SPEELT Er?

Aan de startlijn staan slashparents Leen en Jonas, samen met hun 3 zoontjes: Gaston, Felix en Arthur. Openen maar die doos en de slakjes uitstallen waar je maar wil, of nog plaats over hebt of zo. Ready? Go!

1tATdr5EIsyskzvaA6OA2GPdutLMOmZoty934cUq.png

EERSTE INDRUK?

"Leuk!" was alvast het eerste antwoord dat weerklonk in de woonkamer! De slakjes op zich zien er tof uit en zijn leuk om mee te spelen, en dan bedoelen we niet alleen tijdens dit spel. Een nieuw gezelschapsspel én nieuw speelgoed? Check.


MOEILIJK?

Easy peasy, lemon squeezy, ofzoiets. Zippy Racers heeft spelregels die je zelf kan aanpassen naargelang de leeftijd van de spelers, handig! De fel gekleurde bloemblaadjes en de handige dobbelsteen maken het spel snel duidelijk, want waarom moeilijk wanneer het ook makkelijker kan hé. #tmagissimpelzijn

LEEFTIJD? 

Op de doos staat een minimumleeftijd van 4 jaar maar de jongste tester van dienst, Gaston, was 2 jaar en half en kon zeker ook zijn mannetje staan. Toch is het voor dit spel wel handig dat je de kleuren zeker al kent om het goed te kunnen meespelen.

DhFmkejoEQk8Z7lukeokPVgrOK00vkgtYdf3ZitQ.png
LEUKHEIDSGEHALTE?

Het spelen met de slakken en de leuke 'meetlinten' die er uit komen is al een top speelelement op zich. Het spel op zich is makkelijk te begrijpen en te spelen, én kan zowat overal in huis gespeeld worden! Bonuspuntje: het is ook makkelijk mee te nemen naar een bezoekje bij oma en opa, bijvoorbeeld.

Dit artikel kwam er in samenwerking met Jumbo. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier