Altijd al eens met een Disneyfiguur op de foto willen staan? Grijp je kans! En je hoeft er niet helemaal voor naar Disneyland. Italiaanse illustrator Luigi Kemo Volo doet dit elke dag, en dat gewoon vanachter zijn computerscherm. We geven het toe, het is geen easy peasy lemon squeezy DIY, maar die koters van tegenwoordig zijn snel weg met de technologie, niet waar? Geen nood als de iets kleinere ook met Peter Pan of Knorretje op de foto willen, ook daar hebben we een oplossing voor!

Luigi is al heel zijn leven een Disney-superfan. Zijn klein neefje kwam met een idee en van het één kwam het ander. Van stoppen is er geen sprake en gelukkig maar, want wat een leuke creaties laat hij op ons los! Eén adres dus om rond te snuffelen voor inspiratie: het instagramacoount van Luigi himself!


Hoe begin ik daar aan?

Photoshop is niet het gemakkelijkste programma als je er geen bal van kent. Gelukkig heeft YouTube een gigantisch aanbod aan tutorials. Eerst en vooral: denk even na hoe en wat en maak het jezelf niet te moeilijk. Zoek online een foto van een Disneyfiguur (of iets anders waar je fan van bent), trek een foto waarbij je een bepaalde pose aanneemt en kies als laatste een landschap om jou en je Disneyfiguur in te plakken. Even uitknippen met de 'knipfunctie' en puzzelen maar. 


HELP het lukt nog steeds niet!

Geen nood! Het kan ook op een andere meer ouderwetse, maar vooral gemakkelijkere manier. Maak een foto van jezelf en kies online een foto van je favoriete Disneyfiguur. Print ze beide af en doe wat knip en plak werk. Zoals de foto hieronder bijvoorbeeld, die maak je makkelijk na zonder Photoshop. Zoek een leuk landschap, een foto van Balou de beer en maak een foto van jezelf. Knippen, plakken en klaar!


3 gratis alternatieven  voor photoshop

Geen Photoshop? Het (toch wel dure) programma enkel en alleen aankopen voor dit cool experimentje zou te zot voor woorden zijn. We zochten drie alternatieven waarbij je ook met lagen en fotoselectie kunt werken, exact wat je nodig hebt om deze Italiaanse vormgever na te doen. Downloaden is de boodschap!

Paint.net

Paint.net begon als een alternatief voor de Windows Microsoft Paint software. Ondertussen is het een uitgebreid programma met allerlei tools! Let op: deze kan je enkel downloaden als je een laptop met Windows hebt!

GIMP

Voor een prijs van welgeteld 0 euro, is GIMP een parel van een vervanger. Het programma bestaat al sinds 1996 maar van blijven hangen in de tijd is absoluut geen sprake, er komen bijna dagelijks nieuwe functies bij en je kan er écht alles mee creëren. 

PiXLR editor

Pixlr Editor behoort tot één van de meest populaire Photoshop alternatieven, dat dan ook nog eens gratis is. Hier vind je alvast wat instructies met bijhorende foto's over het programma.