Zin om met je bubbel je eigen Expeditie Robinson te organiseren ergens diep in the woods van de Ardennen? Of dacht eraan je deep inside of you scouting gen eens naar boven te halen? Maar hey, je weet niet hoe, jeweetniethoe? Volg dan eens een workshop Bushcraft bij de  Outdoorschool!

En wat is dat dan juist?

Eerst effe uitleggen wat Bushcraft eigenlijk is. Bushcraft omvat zowat alle kundes om te overleven in the wild, enkel en alleen met dingen uit de natuur. En ook vooral met respect voor de natuur. Uiteraard kunnen we the bush in the Outback van Australië niet vergelijken met de Hoge Venen. Maar goed, wie het kleine bosje niet eert, is het grote niet weerd. En overleeft er ook gewoon niet! 

Bij de Outdoorschool kan je met het hele gezin een 2-daagse boeken om te leren (over)leven in 'den bos'. Hoe tof is dat? En hou meteen ook je stiften klaar om zomaar in een veeg 48 uur op je #1000UurDeDeurUit tracker in te kleuren. 


Zo'n 2-daagse zit heel erg mooi gevuld met weetjes en kneepjes om nadien als een ware Robinson  weer naar huis te gaan. Je gaat op zoek naar sporen van dieren en leert hoe ze zich bewegen in hun habitat. Tijdens wandelingen kom je misschien ook wel eetbare en/of geneeskrachtige planten tegen die je op een verantwoorde manier leert plukken. Azo één zijn met de natuur doet al eens een hongerke opwekken. Bij een zelfgemaakt kampvuur (kunnen we!), verwerk je je zelfgevonden ingrediënten in de een gerecht of drink je je zelfgeplukte warme thee. Nope, hier komt geen supermarkt aan te pas. 't Is hier van zelf je broodje bakken! Letterlijk én figuurlijk.


Slapen doe je onder de blote sterrenhemel (serieus!) of in een tentje. Dat kan. Ook wanneer het wat fris is dezen tijd van het jaar. Voorzie jullie wel van voldoende warme slaapzakken en kledij. Dat lijkt ons niet zo onhandig als je 's ochtends fris en fruitig wakker wilt worden met wat vrolijk vogelgezang op de achtergrond. 

De practiciteit

Een Junior Bushcraft 2-daagse is voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders en gaat door in Bosland, Hechtel. 

Voor €119 (kinderen) en €159 (ouders), zit je 3 dagen en 2 nachten in de wondermooie en gezonde natuur en leer je alles over:

  • Messenveiligheid - Veilig met een mes leren werken     
  • Bomen en Houtsoorten     
  • Vuur - Welke hout soorten voor welk vuur?     
  • Wild food - eetbare planten     
  • Leren koken op het kampvuur


De Outdoorschool zorgt voor de tentjes. Jullie zorgen voor een warme slaapzak, matje en buitenkleding die vuil mag worden. Stop alles in een grote rugzak voor de ouder en neem kleine rugzakjes mee voor jongere kinderen. Dat maakt de verplaatsing tot het kamp makkelijker.

Voor meer info over de workshops bij de Outdoorschool klik je maar eens hier!


Geef je zelf leuke workshops of ken je een plek waar ze hier heel erg goed in zijn? Dan mag je ons dit altijd laten weten! Je stuurt gewoon een mail naar redactie@maisonslash.be.