Heb je zo'n dag van je weet niet meer hoe of waarnaartoe? Dan komen wij hier zomaar weer to the rescue. Leuke activiteiten waar jijzelf ook wat aan hebt. (Ook als in: de kinderen houden zich rustig bezig terwijl ik een boek lees.) Gezellige plekjes waar zowel klein als groot graag vertoeft. Bruisende feestjes die niemand van het gezin voor geen haar wil missen. 

1. Comics Station


Comics Station is een indoor pretpark rond Belgische stripfiguren in station Antwerpen Centraal. 6000 m2 met meer dan 60 attracties, dat kan al tellen. En dat belooft heel veel fun bij een regenachtige zomerdag! 

2. Archeon


Zot van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen? Dan zit je in het Nederlandse Archeon op de juiste plek. Slashparent Tine ging er al eens heen met haar gezin, hier lees je hoe tof zij dat daar vonden.

3. Wonderweekend


Voor de vierde keer al kan je je met je hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelen in de plantentuin van Meise tijdens het Wonderweekend. Vorig jaar waren wij er ook bij. Hoe dat ging lees en zie je hier!

4. Bellen blazen


Tuurlijk bellen blazen, want wie vindt dat nu niet tof! Toffer wordt het nog met dit o zo makkelijke receptje om à volonté aan het bubbelen te gaan.

5. De leukste stranden in 't stad


Voor iedereen die graag wat zand tussen de tenen voelt, maar er de zoute zee, heel den dijk met go-carts en avondmarkten er niet bij willen, sturen we met plezier naar deze geweldig leuke stranden in of net naast 't stad.

6. Themawandelingen


Ga je graag wandelen, maar je kinderen net iets minder? Dan je ze misschien wel gemotiveerd krijgen met deze themawandelingen. Trommel wat vrienden en vriendinnen met kinderen op en maak er een feestelijke uitstap van. 

7. PICKNICKPLEKJES


Toch maar voor een gewone wandeling gegaan? Waarom dan niet in combi met een picknick op één van deze leuke plekjes. Nog geen enkel kind geweten dat niet enthousiast wordt van het woord picknick!

8. Kaffee slash


Ja hoor, deze zomer houden wij onze eigenste pop-up bar met shizzle open. En dan nog wel op de super coole site van Asiat in Vilvoorde. Het weekend van 9, 10 en 11 augustus tappen wij jouw pint, dus komt dat zeker zien! Meer info over ons cafeetje vind je hier.

9. De leukste gemeentelijke zwembaden


Geen fan van het zilte van de zee, maar wel zot van water? Dan kan je nog altijd terecht in één van deze zot leuke gemeentelijke zwembaden met subtropische allures.

10. Hidrodoe

En ben je dan wel fan van water, maar  zit je er liever niet in? Dan je naar Hidrodoe. In de stille Kempen vind je dit doe-centrum dat helemaal rond water draait. Slashparent Annemie ging er al eens heen met haar kinderen en zag dat het goed was! Haar verslag lees je hier!

11. Onbekend Brussel


We zijn er van op de hoogte dat menig slashparents Brussel nog niet ontdekt hebben, dus allen daarheen, want in onze hoofdstad valt echt wel heel wat te ontdekken. Deze tips, die misschien zelfs voor 'die hard' Brussel fans ongekend zijn, kunnen je alvast op weg helpen. 

12. Upcycling armbandjes maken


Ben je in een knutselbui, maar heb je geen inspiratie. Heb je toevallig lege plastieken drinkflessen in huis? Dan kan je je best eens wagen aan deze plezante DIY. Ecologisch fashionable door het leven gaan, dat heb je zelf in de hand. Of errond.

13. Buitenbaden en vijvers


Een zwemmerke placeren, maar dan liefst niet in een binnenzwembad of in zee. Maar mannekes toch, wij voorzien voor iedereen wel wat. Wat dacht je van deze al dan niet natuurlijke buitenbaden?

14. Koken op een zelfgemaakt vuur


Want kinderen en ook vrijwel de meest mannen zijn zot van vuurke stook. Dus waarom eens geen volledige maaltijd prepareren op wat brandend hout. Dat is gezellig, leerrijk, lekker en plezant. Weet je niet goed hoe je hier aan moet beginnen? Dan kan Vincent jullie met deze tips alvast op de goeie weg zetten.

15. The Lion King


Deze zomer komt de remake in live action van The Lion King uit. Yep, dé animatiefilm van Dinsey hebben ze helemaal in een nieuw jasje gestoken. Voor wie nog eens heel erg nostalgisch wil doen, en dat graag deelt met zijn kinders. In de cieennémaaa vanaf 17 juli.

16. Iedereen de fiets op


Een fietstochtje never killed anyone, dus haal met z'n allen dat stalen ros van stal en ontdek schone plekjes in je eigen buurt! Met de Wikiloc app gaven we eerder al wat tips om op wandel te gaan, maar je kan hem ook perfect gebruiken om er met je tweewieler op uit te trekken.

17. Maak je eigen tornado


In het oosten van de Verenigde Staten is de eerste orkaan van het seizoen al aan wal gegaan, hopelijk met niet al te veel gevolgen van dien. Wil je graag aan je kinderen op een makkelijke en heel erg leuke manier zo'n orkaan in het mini laten zien en uitleggen? Probeer het dan eens met deze diy, door ons zelf uitgetest!

18. Blote voeten paden


Geen wandelaars in huis, maar wel fans van moddertaarten? Met deze blote voetenpaden krijg je sowieso heel je gezin de hort op! Niks heerlijkers toch dan het gras, wat water en glibberige modder tussen je tenen te voelen?!  

19. Ezelswandeling


Zin in een unieke wandelervaring? Wandel dan mee met de ezels van Ezelstal De Mol langs het parcours van De Blik van Bruegel in Dilbeek. De wandeling begint met een kennismaking met de ezels. De ezels laten zich door je leiden en stappen rustig met je mee langs het verkorte parcours van de buggywandeling. Hun nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid laten je terug stilstaan bij kleine dingen en de natuur. Meer info vind je hier!

20. De Gentse feesten

De Gentse Feesten halen weer de gekste, fijnste en mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen. Zo is er MiraMiro, een festival aan de Sint-Baafssite dat geliefd is om zijn eigenzinnige mix van straattheater, circus en poëzie. Maar ook het Zuidpark wordt 10 dagen lang omgetoverd een kinderparadijs met dagelijkse shows en attracties!

21. Ijssculpturen maken


Op een hete zomerdag is er niks fijners dan wat afkoeling zoeken met wat water en ... ijs! Als je er dan ook nog wat educativiteit wil aan toevoegen, ben je helemaal goed bezig. Maar bovenal is het maken van deze magische ijssculpturen heel veel fun!

22. Niks doen


Doe eens niks! Ja echt, niks. Gewoon collectief met het hele gezin wat lummelen, luieren, lanterfanten, luiwammesen, niksen, dagdieven, ... Dat kan, dat mag. Dirk De Wachter zal het beamen!

23. FC De Kampioenen in 3D aan zee


De intussen alom bekende 3D-expo dompelt je deze zomer onder in de wereld van F.C. De Kampioenen! De bezoeker is de ontbrekende schakel en wordt uitgenodigd om in de vele Kampioenen-decors te poseren en deel te nemen. Er komen heel wat fotomomenten en 3D-spelletjes. Markske en Fernand zorgen voor een rode draad doorheen de expo en om de zoveel dagen zullen de acteurs aanwezig zijn! Meer info vind je hier.

24. Middeleeuws Festival in Bouillon


Dompel je in het weekend van 10 augustus op deze 33e editie onder in de middeleeuwen en maak een reis in de tijd. Ontdek alles over de ambachten, de keuken, vrijetijdsbesteding, de jacht en het belangrijkste, de muziek. Trommels en luiten zullen je bekoren...in Bouillon dan nog wel. Nieuwsgierig, kijk dan even hier!

25. Fun stuff to do in en rond je huis

26. naar kapitein winokio in oostende


De populairste kapitein van het land kaapt deze zomer Fort Napoleon voor zijn eerste doe-expo. Fort Napoleon wordt van 29 juni tot 1 september omgetoverd tot 'Fort Winokio'. Kapitein Winokio wil met deze expo niet alleen de kleinsten onder ons verwennen, de tentoonstelling zal ook boeiend zijn voor alle (groot)ouders.

Meer info vind je hier.

Hou je een echte staycation, maar dan echt in de echtste betekenis van het woord dan kom je met al deze wel heel erg leuke activiteiten even ver als op het zonnigste eiland van Europa!

Nog niet genoeg? Hou dan zeker ook onze agenda in het oog, nog tal van mogelijkheden daar!