Nog een dikke twee weken mannekes en dan zit het er weer op! T.W.E.E. weken en gedaan met de vakantiestress en het zoeken naar geschikte opvang. Of heb jij nog wat verlof staan en goesting om een uitstapje te plannen? Dan hebben wij hier nog wat verse inspiratie voor jou.

Op naar het Maïsdoolhof

KcenehvHvDyFlwWa9g0xA4KRg6UhOKez8WOzwXfO.jpegCopyright: Michele de Meersman

Zijn labyrinten een (maïs)kolfje naar jouw hand? Rep je dan nog snel naar het unieke maïsdoolhof. Bovendien kan je er ook knuffelen met varkentjes en konijntjes en is er een kinderboerderij. Laat je kinderen de geheime gangen van de reuze stroberg ontdekken terwijl jij lekker uitrust op het zomerterras.

Fijn om weten! Er staat ook nog een topchef voor je klaar. Speciaal voor deze editie verplaatst Giovani Oosters, chefkok en eigenaar van het bekende restaurant Vous Lé Vous, zijn fornuis naar het Maïsdoolhof. Je kan zijn kookdemo volgen 22 augustus, telkens van 11 tot 14 uur. Hoe leuk is dat?

WonderweekendTi9t7by4ovU8IkoLTH62GauGr1zkiIexO7ckdQHC.jpeg

Een absolute must-do dit jaar op je bucketlist is het WonderWeekend op 17 en 18 augustus in de Plantentuin Meise! Een wow-weekend waar je met het hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelt. Waar de mooiste kinderboeken tot leven komen op het WonderBoekenFestival. Waar je samen slaapt in een zelf beschilderde Kartonnen Tent. Je kookt je eigen avondeten op een zelfgemaakt kampvuur of eet met je handen in het Restaurant Zonder Bestek. 's Avonds geniet je van een magische avondshow, een fakkeltocht en een marshmallow aan het kampvuur. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten aan de grootste picknick-tafel ooit...klinkt heerlijk, toch? Zaterdag is al helemaal uitverkocht maar voor vrijdag zijn er nog enkele tickets vrij...


Cirk! Aalst: een bruisend stadsfestival
Uj2Xj0ThTvJsAaO1XTuvXLBMbhoKxpkwVX6jUnhA.jpeg

Nog op zoek naar een tof festivalleke om met het gezin te doen aan het einde van de vakantie? Denk dan eens aan Cirk! Aalst op 25 augustus. Een supercool festival! De tiende editie van dit openluchtfestival heeft opnieuw een bruisend straat- en circusprogramma in petto. Met charmante intieme voorstellingen en adembenemende producties uit binnen- en buitenland. Overal in de stad bots je op spannende acts. Laat je verrassen of stippel vooraf je route uit. Alles kan en mag. Met als afsluiter op zondag een hoogst origineel, op maat gemaakt Aalsters vuurwerk en spektakel op de Grote Markt. Het volledige programma vind je op hun website. Check!

Mini's zijn baas in Leuven

5isDLto3fFxNsedh9oIwtIa8EboQgxzSh8XnExLo.jpeg

Tijdens Mini's zijn baas op 26 augustus hebben de allerkleinsten het voor het zeggen. Baby's, peuters en kleuters kunnen zich naar hartenlust uitleven met verf, inkt, modder, slagwerk en veel meer. Kortom: om creatief te kliederen, ben je zeker aan het juiste adres! Wil je je eigen lichaam als canvas gebruiken? Laat je dan zeker een coole tattoo aanmeten in onze heuse Tattoo Studio. Verder kan er in het peuterlab volop geëxperimenteerd worden met geluid, licht en zwaartekracht. En ja, hoor. Als de grote mensen braaf zijn, mogen ze ook mee. Wist je trouwens dat het die dag ook Autovrije Zondag is in Leuven? Dat betekent dat je het museum een hele dag gratis kan bezoeken!

Film in het Bos : GUS

8MFkQ3qvpAFZ1T8HbiP3AG61s99X7QI6wpnaCWy3.jpegMet de kinderen een film kijken op een open plek in het bos, heerlijk! Vooral omdat het 's avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker... Op 29 augustus kan je in Domein Kiewit de film GUS gaan bekijken. Ideaal om de vakantie mee af te sluiten. Check snel of de Film in het Bos-tournee langskomt in jouw buurt.


Meer inspiratie nodig voor de zomervakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!