Ondertussen zitten we al in de helft van de eerste maand grote vakantie! Begint de verveling al toe te slaan? Of misschien heb je nu pas echt verlof én dus tijd om samen iets leuks te doen? Dan schotelen wij jou onze #parentfriendly agenda voor boordevol inspiratie om een onvergetelijke dag te beleven. Een overzichtje!

Gentse Feesten Olé

mED4LEIooupqUeV3n0tEw8AqWzokfn3ot989kyPZ.jpeg
Zin in een lekker feestje? Goed idee want Gent haalt deze zomer weer de gekste, fijnste, mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen en daar kunnen wij alleen maar heel blij om zijn. Tijdens de Genste Feesten zijn er onder andere kindernamiddagen in het Zuidpark, hoogstaand poppentheater, circusworkshops en een kermis. Kleine festivalgangers en grote festivalgangers beleven er de tijd van hun leven. Er is natuurlijk ook nog een bescheiden programma voor grotere feestbeesten, wat had je anders gedacht?

Zomerfestival in Bokrijk

o7D6O4sl9z0PNSolPog3QmuDtAWfeHQsvMeyMYc8.pngBokrijk zorgt voor een zomer boordevol beleving en het Openluchtmuseum barst van de bedrijvigheid. Dagelijks zijn er activiteiten voorzien voor jong en oud, waar verleden, heden en toekomst samenkomen.Niet meer het Bokrijk van tijdens jouw vroeger schoolreisjes, maar echt hipper dan hip! Je kan gedurende de hele zomer wekelijks maar liefst 50 verschillende vakmannen- en vrouwen aan het werk zien en  leuke workshops zeefdrukken volgen door zeefdrukatelier ‘Gezeever’. Ja zelfs een demo van indrukwekkende weeftechnieken.  Dankzij een gids kan je de restauraties van de verschillende historische gebouwen nu nog intenser meevolgen en de verhalen achter de restauraties leren kennen. Kinderen kunnen zich bovendien de hele zomer lang uitleven in de speel(w)erf, een belevingsschuur over architectuur, woon-en bouwcultuur en de restauraties in Bokrijk. Aanrader van jewelste!

Vier Nationale Feestdag in Brussel: Feest in het Warandepark

QNfShcgbMZYjX7oifoe6zdqbdo82xDcpG5k2xUDp.png

Natuurlijk kan je de Belgische Nationale Feestdag gewoon vanuit je luie zetel op tv volgen. Maar dat kan in de verste verte niet tippen aan hem live meemaken in onze hoofdstad. Trek op 21 juli naar Brussel en vier de hele dag mee. Of begin er op 20 juli al aan door op het Bal National in de Marollen. De dag erna sta je dan paraat voor het klassieke defilé van leger, politie en burgerlijke hulpdiensten, een indrukwekkende optocht met als klapper de vliegtuigen die de koning komen groeten! Afsluiten doe je met mosselen, friet én vuurwerk. Allez Belgique!

Met gans het gezin naar Sfinks Mixed

puK6tAdA4QMxXHuQd543asyOwP2xkvSU535mpHpQ.jpeg

Op Sfinks mixed in Boechout amuseren je kinderen zich rot en kan jij genieten van iets alternatievere artiesten. Eind juli transformeert Boechout traditiegetrouw in een smeltkroes van verschillende culturen en muziek, waar jong en oud zich 4 dagen lang kan uitleven. Naast performances van artiesten uit alle uithoeken van de wereld, kom je ook op de festivalweide zelf de hele dag door vrolijke parades tegen. De kleinsten hebben hun eigen festival in de kidz village. Op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld.

Beleef samen de totale maanverduistering

7JeYIpYUyu6FWw8lSkjDBAVb5g0mVC5EOARcOGxp.jpeg
Kwestie van je kinderen deze zomer ook wat wetenschap bij te brengen tussen het plonsen in het zwembad, de vakanties en de speelkampjes door. Beleef samen de totale maansverduistering, een unieke beleving! De astrorangers zetten hun telescopen klaar in Thor Park Genk om je van het spektakel te laten genieten. Maximale maansverduistering om 22.22u. Welkom vanaf 21.30! Echt eens leuk om te doen, toch?


Meer inspiratie nodig voor de zomervakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!