Dus. Je kinderen zijn voor de volgende 5 weken thuis. Nee, het heet geen lockdown, maar soms zal het wel zo voelen. Thuiswerken met rondlopende kinderen, il faut le faire strakskes. Wat! Hoe? Help?! Maison Slash to the rescue. Wij tellen mee af tot Pasen en zorgen elke dag voor een superslimme tip zodat je ook over vijf weken nog haar op je hoofd hebt staan! #5WekenTotPasen

Zoals je kan zien, op onze homepagina, tellen wij letterlijk de dagen mee af met jou. Niet omdat thuisblijven stom is. Het kan op sommige momenten gewoon al eens lang aanvoelen met z'n allen binnen in huis. En dan kan een tip al eens handig van pas komen. 

Een tip per dag

Onder de tag #5WekenTotPasen delen we dagelijks inspiratie om die work-life-balans een compleet nieuw evenwicht te geven. Want howla, ons leven ziet er de volgende weken even helemaal anders uit. Hoe hou je kleuters bezig? Hoe hou je pubers bezig? Laat je Fortnite en TikTok de nieuwe babysitters zijn? Maak je een strak te volgen dagplanning of doen we met z'n allen meer genieten van slow living? Lockdown parenting wordt de volgende weken het nieuwe ding, ook al zijn we officieel gezien - we know - helemaal niet in lockdown. Je snapt 'm wel!

Elk nadeel heb z'n voordeel

Dat alles zo zijn voordelen heeft, las je al in ons Corona-artikel waarin we de situatie met een roze bril proberen te bekijken. En de volgende weken zal het ene bootje misschien wat moeizamer varen dan het andere, maar at the end zitten wij -slashparents- met z'n allen in hetzelfde schuitje. Slashen krijgt een nieuwe dimensie. Combineren zal soms wat lastiger zijn, maar we gaan er ook schone dingen voor terug in de plaats krijgen.

Zo staan we niet in de file, is thuisblijven goed voor het klimaat, en win je in de praktijk een hoop extra tijd. Ga bakken, tuinieren, knutselen en voorlezen. Geen paniek, wij gaan je helpen. 

Een groepeke opgericht

Omdat we met z'n allen slimmer zijn dan alleen, is samenwerken dé beste optie. Daarom hebben we ook het meest tijdelijke facebookgroepeke opgericht. Want tot na de paasvakantie kan je hier elkaar vragen stellen van oedoedegijda en watmoetiknu? 't Is hier van voor slashparents door slashparents. Doe even gesjellig en word nu lid (en nodig je slashvrienden uit!) Ok, 't is geen café, maar een e-groepeke is ook al iets. 

Heb je verder nog verhalen die je wilt delen, vragen die je wilt stellen? Stuur ons gerust een mail op redactie@maisonslash.be of je weet ons te vinden op Facebook of Instagram
En om het hier helemaal cheezy af te ronden: spread love, no virus.