We zouden het door alle virusheisa bijna vergeten, maar Pasen komt eraan. Het is één van de weinige dingen die niet uitgesteld of afgelast wordt en dus gewoon nog steeds uitgebreid gevierd kan worden. Dit jaar geen nonkel Patrick die goochelt met eitjes, geen klein neefje dat stiekem in een hoekje chocola verorbert of oma die verklapt waar alle paaseitjes verstopt liggen. Of dat wil zeggen dat Pasen dit jaar een saaie bedoening wordt? Mabaneeee! Maak je paasfeest dit jaar nog onvergetelijker dan het sowieso al was met deze 5 keitoffe ideeën!

Familiefeest à la corona

Samen paaseitjes rapen, maar dan op afstand. Hoe? Zo! Spreek met je familie af om dit jaar paaseitjes te rapen voor elkaar. Vorm binnen je familie duo's waarvan de twee personen telkens onder een verschillend dak wonen. Iedereen verstopt op Pasen eitjes in zijn tuin en huis (of je laat de paashaas ze verstoppen, als dat nog kan) en daarna gaat iedereen met zijn of haar partner op eitjesjacht via skype/facetime/de telefoon... Diegene aan de andere kant van de lijn geeft instructies als 'ga naar buiten', 'kijk eens onder de glijbaan', waarop zijn of haar partner ter plaatse de instructies uitvoert en zo veel mogelijk eitjes verzamelt. Je maakt er dan gewoon een wedstrijd van en het duo dat samen het meeste eitjes vond, wint! Leuk extraatje als je familie op wandelafstand woont: ga tijdens een wandeling de eitjes van je partner afzetten voor zijn of haar deur. 

En de winnaar is...

Als je thuis echte competitiekonijnen hebt rondlopen, is een wedstrijdje paaseieren rapen sowieso een leuke activiteit om van het paasfeest in je eigen kot een groot succes te maken. Verspreid verschillende soorten eitjes (chocolade eieren, gouden eitjes, fopeieren, je kan het zo gek niet bedenken!) in en rond je kot, voor elk soort ei valt een prijs te winnen! Want als er één ding is waar competitiebeesten niet zot van zijn, dan is 't wel verliezen uiteraard. Om te voorkomen dat je paasfeest uitdraait tot een chocoladegevecht, is bij dit spel iedereen een winnaar en zijn er prijzen voor iedereen. Een free download voor DIY-prijzen vind je onderaan het artikel!

tCQGZVTirWtfKAsd6o7Ak7wrkodA4Xz6yPc0ay4J.jpeg

Bingo!

Een klassieker, maar hij blijft verdorie toch plezant. Maak voor elk gezinslid een bingokaart om te gebruiken tijdens de egg hunt. Wie raapt 3 eitjes van dezelfde kleur? Wie raapt een gouden ei? Wie ontdekt dat er ook fopeieren liggen? Of je wint als je 4 vakjes naast elkaar hebt kunnen doorkruisen of pas wanneer je hele bingokaart vol is, dat bepaal je gewoon lekker zelf.

Stond je niet vooraan in de rij toen de knutselskills uitgedeeld werden of heb je nu efkes echt geen tijd om zelf bingokaarten in elkaar te steken? Download de Maison Slash Paasbingo hier!

DIY kinder surprise

Wanneer je je bestelling plaatst bij de paashaas, vraag dan dit jaar ook een 2-delig plastic ei. Jeweetwel, zo'n ei waar je een kleine verrassing in kan steken. Een DIY kinder surprise als het ware! Steek hierin kleine speelgoedjes, verrassingen of tegoedbonnen als 'in te ruilen voor 5 paaseitjes' of 'in te ruilen voor een extra verhaaltje voor het slapengaan'. Dit maakt de eierenraap ook leuk voor kinders die niet zo verlekkerd zijn op chocolade en zorgt voor wat afwisseling. Want eerlijk toegegeven, na een uur chocoladehanden afkuisen hebben wij het ook wel even gehad. 

cKYL12VE31KEEaGSJxf7nuhlwEPAPrE1PCJutwee.jpeg

Anti-smelt

Wij worden de laatste dagen massaal gelukkig als we 's avonds Frank horen vertellen dat de zon weer gaat schijnen. Helaas pindakaas is er naast kleine kindermaagjes nog iets anders dat je best niet combineert met kilo's chocolade: de zon die alle eitjes kapotschroeit tot een plakkerig hoopje waarvan je hoopt dat je kleine patotter er niet in terecht komt met z'n nieuwe paasoutfit. Om dat te voorkomen, kan je de chocolade eitjes gewoon lekker fris binnen bewaren en plastic eieren verstoppen in de tuin. Steek in die eieren een briefje met een opdracht en telkens je kinders een opdracht goed hebben uitgevoerd, krijgen ze een (of meerdere) paaseitje in ruil.

Een variant: per goed uitgevoerde opdracht uit een plastic ei in de tuin, krijgen ze 1 minuut 'looptijd' binnen, waar de chocolade eieren verstopt liggen. Minuutje paaseitjes bij elkaar geraapt? Terug naar buiten voor de volgende opdracht!