Als we Bokrijk zeggen: denk je dan aan je schoolreis van vroeger? Of aan een duf park ergens in de Limburg? Erase your mind, want Bokrijk is hipper dan hip. Dat had je niet door he? Hier 7 redenen waarom tijdens de paasvakantie een bezoek aan Bokrijk keihard in je agenda moet staan. 

De coolste speeltuin ever

Heb je die speeltuin van Bokrijk al eens goed bekeken?! Alleen daarvoor zou je al een dag richting Genk rijden!  Megaglijbanen (écht mega hé), schommels, een dradencircus, een volledig kleuterdorp en vooral oneindig groot! Geen paniek, de speeltuin is ook volledig omheind. Hadden we al gezegd dat de speeltuin het hele jaar door gratis toegankelijk is? (Sorry voor alle uitroeptekens maar enthousiasme fake je niet :-))

Vakmanschap is hip

Vroeger noemden we het wat kitscherig "ambachten", nu zeggen we "vakmanschap". Want met de handen werken is weer hip. In Bokrijk leer je weer met de handen werken. De lederbewerker, smid, pottenbakker, imker of herder geven elke dag demonstraties, en in de nieuwe atelierschuren kan je zelf aan de slag. Je leert er de basistechnieken van het vak en keert met een handgemaakt souvenir terug naar huis. Digital detox ten top!

Terug in de tijd dankzij acteurs

Als je helemaal voor de experience van Bokrijk wilt gaan, moet je écht tijdens de paasvakantie een bezoek brengen aan het park. Want dan zie je de gekende "Bokrijk-acteurs" aan het werk die het Pasen van 100 jaar geleden naspelen. In het schooltje worden de kinderen voorbereid op de hoogdag. Mijnheer pastoor houdt zijn paaspreek en ook de champetter heeft nog enkele mededelingen. Keitof met kinderen!

*De Bokrijkacteurs zijn er trouwens elke dag tijdens de opening van het museum. Enkel tijdens de paasvakantie is er een aangepast paas-programma. 

Paasfestival

Tijdens elke dag in de paasvakantie (behalve maandag 9 april) heeft Bokrijk keicoole activiteiten voorzien voor jouw kinders. Er is bijvoorbeeld een paaseierenraap voorzien op paaszondag en-maandag. Maar je kan er ook zaadbommen maken. Een flesje geven aan een lammetje (onder voorbehoud dat er dus een paar geboren worden - dat beslist de natuur zelf:-)). Of een schapenpedicure. Of op stap met de boer. Of.. Dieren en kinderen, we moeten het je niet uitleggen.

Superette loves Bokrijk

Wij zijn ongelofelijke fan van de Superette van Kobe Desramaults. En aangezien die samenwerkt met Bokrijk kunnen we niet anders dan verliefd zijn op dit park. Vorig jaar opende Desramaults De Superette Bokrijk maar het is nu bakker Tine Bollen die er effectief dagelijks werkt. Ze bakt er brood op authentiek wijze, met lokaal meel, desem, zout en water van hier. Njom, slurp en nomnomnom. Want je kan er zuurdesembrood kopen dat gebakken wordt in een houtoven. Ga zeker ook een bezoekje brengen aan de minitentoonstelling rond brood.

Hoera voor ravotbossen en wandelen door het water

Als je een plek zoekt waar kinderen kunnen rennen, klauteren, spelen en helemaal losgaan: Bokrijk it is.  Het park is meer dan 550 hectare groot. Laat je kinderen lekker rennen of kies voor meer structuur en ga voor één van de vijf uitgestippelde routes van 1,5 tot 9,5 km in het keischone vijvergebied ‘De Wijers’. Neem zeker de wandel- (of fietsroute) waarbij je "door het water wandelt". Niet echt he, je wandelt gewoon op een pad doorheen een vijver, maar beiden weerszijden hebben water tot op ooghoogte. Cool!

#parentfriendly

Bokrijk is #parentfriendly. Je kan in het museumpark gratis rolwagens lenen waar je vervelende en vermoeide kinders in kan voorttrekken. De ingang voor kinderen kost er trouwens haast niks. En je zal zien, als gezin hou je er een zot leuke topdag aan over. PRAKTISCH: De toegang tot het museum is betalend, maar de speeltuin en het fietsen/wandelen door het water, arboretum,… zijn gratis muv de kost van de parking. Fietsen kan je huren aan 10 euro/dag! Alle info vind je terug op www.bokrijk.be

WINWINWIN

Zelf een dagje Bokrijk uittesten? Dat kan. Wij geven 5 gezinstickets weg! Deelnemen doe je hier! Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Bokrijk. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.