Het schijnt dat het tijdens de herfst al eens regent. Het schijnt ook dat menig slashparent dan de muren oplopen van hun hyperactieve kinderen die een hele dag binnenzitten. Even zelf geen zin om regenlaarzen aan te trekken? Ontdek dan deze 8 indoor activiteiteiten waar je humeur instant beter van wordt!

1. Test je sportieve skills uit in Sportopia


In Park Spoor Noord kunnen je Duracell konijntjes zich uitleven op maar liefst 24 sportieve attracties verspreid over 5000m2. Hang de acrobaat uit op de BMX-track. Toch liever kleinere wieltjes? Show dan je skills in het Skatepark. Tover salto’s op de Bounz-trampoline. Of zet een virtual reality-bril op je neus en ontdek Esportopia. Daar kan je virtueel sporten en gamen zonder ook maar één minuut stil te zitten. Hoogtepunt van het park is de Slide’n Fly: je vertrekt boven in de nok van het gebouw en je lanceert jezelf van een schans de lucht in om vervolgens in een airbag te landen. Wedden dat je kinderen hun energie echt kwijt zijn na een dagje Sportopia?
Fijn om weten! Sportopia is in de herfstvakantie elke dag open van 12u tot 18u!

2. Meer dan sneeuw alleen in het Ice Mountain Adventure Park


Krijgt jouw gezin maar niet genoeg van sport? Dan is dit avonturenpark in Komen echt iets voor jullie. Je kan er gaan skiën en snowboarden op echte sneeuw zoals je die in de bergen vindt. Zo kan je al wat oefenen voor je volgende skivakantie. Leef je uit in het kinderklimpark of de speeltuin, speel samen een spelletje Paintball (vanaf 14 jaar) …of de echte avonturiers kunnen zich inschrijven voor de Kids Indoor Skydiving School. In de verticale windtunnel voel je hoe het is om te zweven als een vogel. Durf je? Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

3. Nostalgie ten top tijdens het Smurfenavontuur


Altijd al eens Smurf willen zijn voor één dag? Tijdens dit Smurfenavontuur verwelkomen echte Smurfen jou in de vorm van marionetten en hologrammen zodra je hun dorp. Doorwaad een waterval met video mapping, ontsnap uit de kooi waarin Gargamel je heeft opgesloten, ontdek de 1001 facetten van de helse machine en vlieg weg op de rug van een ooievaar voor een onvergetelijke vlucht in virtual reality. Echt iets leuks om te doen met vrienden en familie!

4. Rolschaatsen was nog nooit zo leuk als in Rollerland


Disco-level 10! Rollerdisco was zo hot in de seventies en eighties dat er geen ontkomen aan is. Match jullie outfits en ga lekker ouderwets rolschaatsen in Rollerland Aalst in de enige, bekendste én authentiekste rolschaatsbaan van België. Goed voor 2000m2 plezier op wieltjes. En weet je wat echt supercool is? De rolschaatspiste is voorzien van 6 tv’s waarvan je met je smartphone zelf de muziek kan bepalen! Fijn om weten! Voor de kleinste pagadders (tot 10 jaar) is er een binnenspeeltuin met ballenbad, glijbanen en kruiptunnels.

5. Word flashy golfkampioen bij Blacklight Mini Golf


Minigolf saai? Niet als alles verlicht is met flashy blacklights want dat geeft je nu echt eens een onvergetelijke minigolf-ervaring in Goolfy. Je kan terecht op verschillende locaties verspreid in eigen land van Oostende tot Tournai. Wat ons betreft een topactiviteit om te doen en een leuke manier om quality time door te brengen met heel je gezin. Zeker als het regent dat het giet buiten!

6. Fietsen op een echte indoor-wielerpiste


Schuilt er een Eddy Merckx in jouw kind? Breng dan eens een bezoekje aan Cimorné in Aalst, een hippe site waar je niet alleen iets kan gaan drinken of je fiets kan laten herstellen maar waar een supercoole indoor wielerpiste is gebouwd. Terwijl je zelf geniet van een heerlijke latté kunnen je kinderen met hun (loop)fietsje trappen op de piste.

7. Haal de muzikant in je naar boven in Dranouter Experience


Eentje dat zeker op je bucketlist moet staan is dit muzikaal belevingsparcours. Eigenlijk is het een modern interactief museum met een origineel parcours waarin je alles te weten over folk en volksmuziek: de geschiedenis, de instrumenten, de liederen en de liedboeken, de dansen, de muzikanten en de festivals. Je kan hier echt alles zelf actief ontdekken via filmpjes, geluidsfragmenten, computers met touchscreens, een dansvloer en allerhande leuke snufjes. Voor de kleinsten is er een experimenteerruimte met karaokebox, accordeonstoelen en een muziektapijt. Dicht het gat in de cultuur van je kinderen (en jezelf) en rijd eens tot in Dranouter!

8. Maak kennis met wetenschap en sterrenkunde in Cosmodrome


Wie richting Cosmodrome in Genk rijdt, krijgt waar voor zijn geld. Want met één ticket krijg je maar liefst 3 belevingen. In de expo 'De oerknal' krijg je het absolute begin van de kosmos te zien en reis je door de evolutie, van de oerknal tot het heden. Onderweg wacht er een bijzondere filmbeleving. In de 360° show beleef je een ongelooflijk ruimteavontuur en maak je kennis met de bijzondere ontwikkeling van onze planeet. Na elke show laat de Astroranger je kennismaken met de sterrenhemel van de avond. Tenslotte nemen ze je mee naar de sterrenwacht om door een superlange telescoop naar hemellichamen te speuren. Op het 360° automatische draaiplatform kan je bij helder weer de zon waarnemen. Klaar voor een ongelooflijk ruimteavontuur?