Zin in een avondje cultuur voor het hele gezin, maar dan zonder dat jullie samen zijn? Als in: jullie gaan buitenshuis cultuur snuiven, drinken achteraf nog een glas en de kinderen doen hetzelfde onder eigen dak, eventueel ook eindigend met een glas (melk of zo). Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. En het is ook geen zot uitvindsel van onszelf (al hadden we dat wel gewillen!). Wat het wel is? Een grandioos idee, met een naam, van Cultuurcentrum Ter Vesten in Beveren: de cultuurbabysit!

Uiteraard wil je voor je kind(eren) de beste, leukste, creatiefste en welopgevoedste babysit die je in de omstreken maar kan vinden. Maar wat als die ook nog eens langskomt met een rugzak gevuld met de allermooiste films, boeken en muziek? Op avonden dat voor jullie cultuur weer een andere invulling krijgt dan Kaatje haar tralalaatjes en de Kapitein zijn beren. Niks mis mee, want die zijn sowieso leuk voor iedereen van 0 tot 99, maar het mag al eens wat meer zijn. Jullie cultuur, de kinderen cultuur, iedereen cultuur! Dus bedachten ze daar in Beveren de cultuurbabysit: een heel nieuw en formidastisch concept.

Cultuur in pyjama

Cultuurcentrum ter Vesten in Beveren stuurt samen met De Gezinsbond Beveren een babysit naar je thuis terwijl jullie richting CC vertrekken. Samen met haar/zijn glimlach en goede zorgen brengt zij/hij ook een koffertje gevuld met cultuur mee. Wees gerust, er wordt aan je peuter geen strip van Urbanus voorgelezen. Ter Vesten maakt samen met de bib een selectie per leeftijdscategorie. 

Hoera ijsbergsla, voor de mensen in en rond Beveren, en helaas pindakaas, voor de rest van cultuurminnend Vlaanderen,  die cultuurbabysit kan je alleen maar scoren voor voorstellingen in Ter Vesten. Maar als we dit schrijfsel nu eens delen en duwen in de richting van alle cultuurcentra in het land, dan volgen er misschien wel nog dit mooie voorbeeld! In Beveren kijgen ze alvast een staande ovatie van ons! 

Goestingske?

Ben jij zo een slashparent uit het Waasland die zo'n portie cultuur mét babysit on top wel kan smaken? (Let wel: je moet aangesloten zijn bij De Gezinsbond, of je doet dat nog snellekes) Dan kan dat dit voorjaar voor volgende voorstellingen:

Ben jij zo'n slashparent die geen babysit meer nodig heeft, maar er wel een potentiële in huis heeft? Dan mag je ze graag aanmelden bij  De Gezinsbond Beveren.

Nog vragen? Check de website van Ter Vesten!