Een #parentfriendly zomerfestivals bezoeken. Staat dit ook op jouw bucketlist deze zomer? Indien niet, zet het er dan snel op want je kinderen meenemen naar een festival is een verrijking, al zeggen we het zelf! Ze leren niet alleen nieuwe muziek en andere culturen kennen maar jullie dansen ook nog eens samen de benen vanonder jullie lijf. Van quality time gesproken!

Feesten als de beesten tijdens het Ottertrotterfestival


Dit wereldfestival in Mechelen op 23 en 24 juni is ideaal om de zomer samen af te trappen. Met multiculturele muziek uit alle windstreken kom je zonder twijfel ogen, oren en benen tekort. En hoe cool is het om in een zomerse festivalsfeer ook nog eens deel te kunnen nemen aan toffe workshops van insectenhotelletjes knutselen tot zaadbommetjes maken en groentenpotjes versieren. Een gratis (!) bruisend festival in een duurzame en fairtrade sfeer, dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Proef de multiculturele mix van Brussel tijdens Couleur CaféWie de grote vakantie al shakend wil inzetten met je kinderen, moet gewoon naar Couleur Cafe! Dit supermulticulturele festival aan de voet van het Atomium is geweldig voor #slashparents want er is geen betere manier om de culturele mix van Brussel te vieren. Kinderen krijgen aan de ingang een kaartje waar de gegevens van de ouders opstaan, er zijn gehoorbeschermende koptelefoons verkrijgbaar én het festival is gratis en voor niks voor kinderen jonger dan 10 jaar onder begeleiding van een volwassene. Grote en kleine kinderen kunnen zich bovendien gaan uitleven in La Plus Grande Kermesse du Monde. Genoeg redenen om samen te gaan feesten? Het wordt sowieso een onvergetelijke trip!

Met kleine en grote exemplaren naar het Cactus Festival


Wil je met je baby naar een festival? Goed idee, de festivalsfeer kan je niet vroeg genoeg opsnuiven! Van 13 tot 15 juli is het weer Cactus Festival in Brugge, het perfecte eerste festival want je vindt er een voedings-en verluiercaravan met dank aan Mamado en het Kraamcentrum De Wieg. Hear, see, feel the world! Cactusfestival profileert zich als een muziekfestival met een antenne op de wijde muziekwereld en wil kinderen daar supergraag bij betrekken. Er is heel wat animatie om de jonge festivalgangers warm te maken en daar kunnen wij alleen maar heel blij om zijn, goed bezig Cactus Festival!

Genste feesten, kinderfeesten!Zin in de Gentse Feesten? Goed idee want Gent haalt van 13 tot 22 juli weer de gekste, fijnste, mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen en daar kunnen wij alleen maar heel blij om zijn. Er zijn onder andere kindernamiddagen in het Zuidpark, hoogstaand poppentheater, circusworkshops en een kermis. Kleine festivalgangers en grote festivalgangers beleven er de tijd van hun leven, wedden we? Er is natuurlijk ook nog een bescheiden programma voor grotere feestbeesten. 

Overal verwondering tijdens WonderweekendDat wij stapelzot zijn van dit wonderlijke festival is al lang geen geheim meer! (Lees hier ons verslag van editie 2017) Want hoe geniaal is het om met je gezin naar een festival te trekken en te overnachten in een kartonnen tent die je dan ook nog eens zelf mag versieren. Een festival waar je met het hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelt. Waar de mooiste kinderboeken tot leven komen op het WonderBoekenFestival. Waar je je eigen avondeten kookt op een zelfgemaakt kampvuur of eet met je handen in het Restaurant Zonder Bestek. Om nog maar te zwijgen van de magische avondshow, de fakkeltocht en marshmallows aan het kampvuur. En dat allemaal in de allermooiste tuin van ons land, de plantentuin van Meise, jawel! Wonderweekend op 17 en 18 augustus wil je niet missen, geloof ons!