De échte sterren van 2020 zijn -vanzelfsprekend- nù al de zorgverleners die helemaal terecht hun dagelijks applaus verdienen. Maar stiekem is iedereen toch held tijdens de corona quarantaine?! Niet in het minst jij, de slashparent die supermoedig telewerk combineert met bewegelijke en aandacht vragende kinderen én een huishouden (én een minimum aan self care). Om de massaal 'opgesloten' gezinnen een hart onder de riem te geven, introduceren we speciaal voor jou: het nationale gilmoment!

Noteer in je agenda: vanaf nu gillen we elke vrijdag om 18u. Tegen dan hebben wij ouders zo hard een aperitief verdiend omdat we ons weer doorheen een week van quarantaine hebben gebalanceerd. Met werk (veel!). Met kinderen (lief hoor, maar druk!). Met zoveel andere dingen die onze focus vragen...

Vrijdag als nationaal gilmoment

Daarom: elke vrijdag om 18u gaan we gillen. We gillen de longen uit ons lijf om de opgehoopte stress er eens goed uit te laten.  We gillen voor het kroostrijk gezin twee straten verder om hen te laten horen dat ze niet alleen zijn. We gillen omdat kinderen ook graag gillen. 

Want hey, het is ok als je nog niet helemaal de balans vindt in je plotse nieuwe leven. Je bent niet de enige die even het gevoel heeft overal te falen. We're in this together en het is even voor iedereen kak. En kak voor iedereen geeft precies een beter gevoel, toch?

Lockdownparenting

Slashparenting is in normale omstandigheden al een serieuze uitdaging: je probeert het mama/papa-schap te combineren met werk/framily/passies/huishouden/...Nu komt daar nog het deel lockdownparenting bij: werk in real time combineren met het opvoeden van kinderen. Dat is als vragen aan de clown om er plots 70 ballen bij te gooien in de lucht. DAT GAAT NIET ZOMAAR EN DAT IS NORMAAL. 

Met dat besef verdwijnt de sluimerende frustratie natuurlijk niet. Af en toe zou je gewoon eens stevig willen gillen. Doe dat. De Maison Slash doctor says yes. Maar laten we het samen doen en ons verenigen in één ultieme en verbindende schreeuw. Hang uit je raam, sta op je balkon of installeer je in je tuin. En gil. Elke vrijdag om 18u. 

Zet je op aanwezig en verenig je in dit Facebookevent!