De zomervakantie staat voor de deur, tijd om af te tellen en de vrije weekends te vieren met fijne uitstappen. Wij inspireren je maandelijks met onze #parentfriendly agenda met megacoole uitstappen voor jou én je gezin. Wat dacht je van deze 5 toppers:


Test als allereerste de grootste zipline van Vlaanderen uitGeniet deze zomer van een adembenemend uitzicht en probeer de grootste zipline van Vlaanderen uit! Je zoeft tot 1 km lang en 16 m hoog door de boomtoppen van het Zilvermeer. Er is een parcours op ieder zijn niveau. Fun voor jong en oud én echt iets om met het hele gezin te doen! Zondag 10 juni kan jij de instuif meemaken, maar dan moet je wel een ticket reserveren en wel hier.

Ga keihard springen op het grootste springkasteel op 't waterDe allercoolste attractie voor de zomervakantie ligt in Oost-Vlaanderen dit jaar, want in Sint-Niklaas is er alvast een nieuwe attractie geopend: een springkasteel op het water. Het staat of ligt in het recreatiedomein De Ster en is een voorlopertje op het supercoole springkastelenfestival voor volwassenen in september.
Om je even een idee te geven, zo groot is Airland:

  • 1.800 vierkante meter springplezier

  • 50 meter lang

  • 36 meter breed

  • 34 individuele springkastelen

  • 9.000 kilo

  • 15 glijbanen

  • 9 klimtorens

  • 2 basejumps

Ge moest al daar zijn!

Ga naar familiefestival Zee in 't Park


Een gloednieuw supercool festival dat de zee en het strand naar het binnenland brengt! Op het programma? Muziek, gastronomie én kinderanimatie! ZIP heeft voor de festivalganger een hagelwit strand, zon, randanimatie en activiteiten zoals een laatavondfilm en salsa-initiaties in petto. Headliners van dienst zijn Mama’s Jasje, Billie Leyers en Jasper Erkens. ZIP koppelt het aangename ook aan het nuttige en engageert zich voor sociaal project vzw De Ruimtevaart. De Zee wil De Ruimtevaart via het nieuwe festival helpen met de vernieuwing van hun sociaal restaurant. Wie het festival bezoekt, steunt dus ook nog eens een goed doel, hoe fijn is dat?

Trek naar de Garnaalfeesten en de Garnaalstoet in KoksijdeEen weekend dat helemaal in het teken staat van de garnaal. Mmmmmm…lekkere garnalen boordevol smaak recht uit de zee, vooral wanneer ze als snoepjes gekookt worden door de garnaalvissers te paard en je ze vers kan proeven. Wat een heerlijke uitstap om met je kinderen te plannen, dit wil je toch niet missen? Op zondag kan je ‘s morgens een traditionele Zeewijding bijwonen of het paradekorps bewonderen. Als absolute hoogtepunt van de Garnaalfeesten kan je de levendige en kleurrijke Garnaalstoet bekijken die vanaf 15u30 door Oostduinkerke-Bad trekt.

Trek naar 't Ottertrotterfestival in MechelenDit wereldfestival in Mechelen op 23 en 24 juni is ideaal om de zomer samen af te trappen. Met multiculturele muziek uit alle windstreken kom je zonder twijfel ogen, oren en benen tekort. En hoe cool is het om in een zomerse festivalsfeer ook nog eens deel te kunnen nemen aan toffe workshops van insectenhotelletjes knutselen tot zaadbommetjes maken en groentenpotjes versieren. Een gratis (!) bruisendfestival in een duurzame en fairtrade sfeer, dat kunnen wij alleen maar toejuichen!