Yay Pinksteren! Dat betekent alweer (!) een extra lang weekend. Thank god voor onze #parentfriendly agenda die steeds boordevol uittips staat. Inclusief deze 7 Pinksterweekend-tips!

Circusfestival in Leuven

98L5CkwRmcKIEMy6ZLQsUYCw9jawQonkw7WS2RC1.jpeg

Dat Leuven een echte circusstad is, hoeven we je misschien niet meer te vertellen. Maar wist je dat de stad ook een supercool circusfestival organiseren, al voor de tweede keer? Maak tijdens CIRKL kennis met het circus van vandaag én morgen. Het circusfestival CIRKL aan de Vaartkom waagt zich aan een straf programma met binnen- en buitenvoorstellingen. CIRKL staat voor topartiesten en -gezelschappen. Op het programma staan enkele voorstellingen die je zeker niet mag missen. Hier vind je alvast een fijn overzicht!

Kermisliefhebbers: het is weer Sinksenfoor!

32NGz0P1z1jQZZAXAqZo1aFKg0ihpmNyyHxwx9cx.jpeg

Gillen, lachen, gieren en brullen. Attractie in attractie uit. Suikerspinnen, oliebollen en snoepappels, nergens anders kan je het allemaal tegelijk doen als op de kermis. Vanaf zaterdag kun je weer 8 weken lang uit de bol gaan op de Sinksenfoor in Antwerpen. Met meer dan 150 attracties zal je niet weten waar te beginnen.

De Sinksenfoor komt dit jaar van zaterdag 19 mei tot en met zondag 24 juni naar Antwerpen. De foor is elke namiddag en avond open. Telkens tot middernacht en op vrijdag en zaterdag zelfs tot tot 2 uur ’s nachts.

Terug naar de Middeleeuwen op Quondam

Zfd5b2e3uvLIDEIVU3Yz5OhXs3aHKWwg7UXzNMco.jpeg

Wil je weten hoe het was om te leven in de Middeleeuwen? Op Quondam zetten verschillende middeleeuwse verenigingen rondom de velden van het kasteel ’t Hooghuys hun kamp op. Je kan er deelnemen aan tornooien of gewoon genieten van de middeleeuwse sfeer die er hangt met leuke animaties van jongleurs.

Wat echt leuk is, zijn de traditionele middeleeuwse volksspelen die je er kan uitproberen. Er staan verschillende gezelschapsspellen voor je klaar. Waag je daarnaast ook eens aan het kegelen op het Potpourriveldje. Heb je meer zin in iets actiefs? Waag je dan aan de Berlaarse Beweegspelen en daag je kompanen uit om samen deel te nemen aan de estafette. De echte avonturiers tonen dan weer hun durf tijdens het mastklimmen.

Ontdek de leukste forten tijdens Fortengordel

C68tAHAi0Nxl63MAFD81SO7QSkPwdZ5TytsUEz7M.jpeg

Als er één uittip is die je zeker op je agenda moet zetten, dan is het deze wel. Want wist je dat er zoveel leuke forten zijn in de provincie Antwerpen? Het evenement ‘De Fortengordel’ laat je elk jaar kennismaken met de forten in en rond Antwerpen, dit jaar al de  10de editie, 100 jaar na WOI. Zo is er bijvoorbeeld De Schans in Puurs, ook bekend als de Sint-Pietersburcht, is een goed verstopte groene oase. De schans werd door Natuurpunt omgetoverd tot kinderspeeltuin en natuurreservaat. Tijdens de Fortengordel kan je in de schans van beide komen genieten. Of wat dacht je van het loopgravenpad in Malle. Verscholen in het groen vind je in het Mastenbos al 100 jaar sporen van een Duitse verdedigingslinie. Sinds 2014 is deze prachtig ontsloten voor het publiek. Volg de gids voor een boeiende ontdekking langs het originele loopgravenpad.

Op Schorremorrie beleven ouders en kinderen de tijd van hun leven

rjuFGGvjyMAWXXoJd5IEItCwQtzNwjTw12hd9f4D.jpeg

Schorrewat? Schorremorie! Het moet niet altijd Tomorrowland zijn om De Schorre om te toveren tot een supercool festival, toch? Schorremorrie is een openlucht speelparadijs met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng met het hele gezin een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag! Terwijl je kinderen zich uitleven op de springkastelen, trampolines, volksspelen, ponyritjes en go-carts of aan de slag gaan tijdens leuke knutselworkshops, doe jij gewoon een terrasje! Of.....je kan ook met het hele gezin minigolf spelen in het doolhof of gezellig waterfietsen. Ook brasserie De Schorre en de speeltuin zijn open. Voor de allerkleinsten is er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkasteel en kleuterkriebeldroom. Er is ook een ouder-baby hoek voorzien.

Mijnzondag in het Mijnmuseum van Beringen

aSbwNkSwxQKazn71XW6XDEvXTI2xbivQinMUCzgp.jpeg

Tijdens de Mijnzondagen word je mijnwerker voor één dag!  En nu zondag is het weer zover...ontdek ruimtes die enkel tijdens de Mijnzondag toegankelijk zijn voor individuele bezoekers en gezinnen. Neem een kijkje in de historische gebouwen die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Kijk achter de muren van onze badzaal en betaalzaal. Ontdek waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen, waar ze elkaars rug wasten, waar ze hun doorweekte plunje te drogen hingen… Na deze uitgebreide tour ga je samen met je gids nog de ondergrondsimulatie verkennen. Aanradertje van jewelste!

Pik eens een straattheaterfestival mee...in Bokrijk

OgtEQIBPgyHXSgmbOjK8HiGViwmJ2p43533EE9mX.jpeg

Op de laatste dag van het verlengd weekend staat het Openluchtmuseum Bokrijk weer helemaal in het teken van theater en muziek. De dorpsdelen Oost- en West-Vlaanderen vormen een prachtig decor voor een boeiende mix van straat- en poppentheater, muzikale en acrobatische acts, volksmuziek en voorstellingen voor kinderen. Een 25-tal professionele groepen én amateurgezelschappen zorgen voor een uniek dagje uit voor heel je gezin!

Inspiratie nodig na het Pinksterweekend? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!