Kunst en kinderen gaan wel degelijk samen zoals een boterham met choco. Stadsfestival Play in Kortrijk is daar hèt perfecte voorbeeld van. Lieselot ging er met haar gevolg heen en zag dat het goed en vooral ook echt fun was! Nog twijfels? Lees mee en overtuig jezelf. Die kinderen gaan het sowieso fantastisch vinden.

overal kunst

Ben je zelf een fan van kunst en dompel je al even graag je kinderen onder in deze wondere wereld? Dan moet je dit najaar sowieso nog eens naar het stadsfestival PLAY in Kortrijk trekken. Kunst wordt er niet op de klassieke manier, in musea, gebracht, maar verspreidt zich over het kloppende hart van de stad. Op diverse binnen- en buitenlocaties kun je je onderdompelen in de unieke wereld van internationale beeldende kunst. Voor PLAY brengen 40 kunstenaars uit 18 landen, 60 kunstwerken op 16 binnen- en buitenlocaties naar Kortrijk. 

n3loIWLmyNmimV4yCUdke6NchmNwvHueA0pfgE2X.jpeg1amuocouD4rFLPQu6StD2M6aVwv7UVBBxfV5COuB.jpeg
tsGskUO3N2IaGP6tyAjfhUHTEufC1bN4TBO4llEs.jpeg

Laat je gaan...ja, ook jij!

De naam van het stadsfestival verraadt al een beetje waar de hedendaagse kunst over gaat. Tijdens PLAY dient de stad niet enkel als canvas, maar wordt tegelijkertijd onze relatie met 'spelen' beetje per beetje ontleed. PLAY heeft bijgevolg vooral oog voor de 'Spelende Mens' en haalde ook inspiratie bij het zogenaamde Peter Pan-syndroom, waarbij zorgeloosheid en de pure vrijheid van 'kind zijn' centraal staan. Hierdoor is het de ideale gezinsuitstap en wees maar zeker dat zowel groot als klein zich volledig kunnen uitleven.  

Want, wat dacht je van een duik in 150 kilogram confetti? Klimmen op veel te groot meubilair en zappen met een super groot televisiebakje? Papiertjes schieten? Springen uit de Broeltorens? (Ja, echt!) Of springen op een héél groot bed? Jezelf onderdompelen in een ballonnen-ballenbad? Dat en nog zoveel meer kan je nog ontdekken tot 11 november 2018.

XSRgr2w0cgZkYhKW0wrrrsjeZ2ok5vLUN9R6lmq5.jpeg

yyFyG9aYW9zuRhPiPoaGU1HX3JbIWymrVnPhp7p4.jpeg

HzgN8FQIXC8uCnJVI46uzcYIYbZglDYB4Om7mPmb.jpegZbLIDa2UmFMRwV9h6g76Amg2nq7hqy9WlGeuHO0k.jpegHWMYTIuWaElPLBdjt2EwO8yq23e1WQUcIDD9AH6e.jpegmzd2Xc6Mbv1e6hLkK6kIYG8R4osBDPSc8zAM10HW.jpeg

De extraatjes

De route die je volgt bepaal je trouwens helemaal zelf. Om het voor kinderen extra leuk te maken is er een stadsspel. Via het spel ontdek je onderweg vele leuke weetjes over hedendaagse kunst. De opdrachten laten je voortdurend anders horen, kijken ervaren of voelen. Spelen kan via je telefoon of je koopt het in één van de drie infopunten voor €5.

ljgukN2TrSSJwLgMcg5dVs4oVxvoMgMdUqPxqiRY.jpeg

PRAKTISCH

Het PLAY stadsparcours voor actuele kunst loopt nog tot 11 november 2018. PLAY is gratis toegankelijk voor iedereen en omvat zowel binnen- als buitenwerken. De buitenwerken kan je ten allen tijden bezoeken, met uitzondering van Bed op de Grote Markt (di - zo van 10u tot 17u). De binnenwerken kan je bezichtigen van dinsdag tot zondag (maandag gesloten) van 13 u tot 17u. 

Wil je het stadsspel aankopen? Een plannetje hebben van het parcours? Ga dan even langs bij één van de drie infopunten: 

- Muziekcentrum Track, Conservatoriumplein 1, Kortrijk: dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u

- Kortrijk 1302, Begijnhofpark, Kortrijk: dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u

- Museum Texture, Noordstraat 28, Kortrijk: dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u


Veel speelplezier!