'Gesjellig' samen dingen doen in en rond je huis, als in een échte staycation. Je hoeft niet altijd fancy schmancy over the top and hills and far away dingen te doen om te scoren bij je kinderen. Iets simpel en leuk is al meer dan genoeg, zolang je er maar die heerlijke saus 'liefde' over kiepert! Wij schotelen je hier dus mega toffe maar easy peasy activiteiten voor je, die je samen met je kroost kan doen! 

1. Pimp je fiets

Bijna iedereen heeft een fiets, maar níet iedereen heeft een fiets die er uniek uitziet én die je van in de verte al ziet, en terug vindt in de fietsenstalling (en da’s echt een verademing, je fiets meteen terugvinden).

Want hoe leuk is het om je fiets, samen met die van je kinderen helemaal te pimpen! En ‘t is nog eens super makkelijk ook. Je kan zo ver gaan als je zelf wilt, en je stalen ros in een nieuw kleurke zetten, bijvoorbeeld. Maar je kan ‘m ook versieren met gewoon wat washitape. Of kralen in je velgen hangen, een mandje aan het stuur hangen en decoreren met wat (nep) bloemen. Maar je kan ook kiezen voor safety first en je tweewieler voorzien van wat fluo likjes verf. Want: “Duh, die fluohesjes zijn niet cool genoeg!”. De opties zijn ein-de-loos.

W92VUj4PJtlIKa87o9CKMufeDdzMocHGFS94eZgS.jpeg

(Foto's: Pinterest)

2. De madeliefjes bloemenkrans(remember?)

Wie houdt er nu niet van die zonnige dagen waarin je rustig in het gras kan liggen, genietend van de zon, de fluitende vogeltjes, de heerlijke geur van zomer,... (lees: om na 2 minuten gestoord te worden door het ronkende grasmachine van je buurman, de kriebelende beestjes die in je kleren kruipen en je kinderen die de oren van je kop vragen). Soit, waar waren we gebleven? Ah ja, die zonnige dagen dus. Met mooie madeliefjes in het gras.

Zo’n tuin of weide met madeliefjes is echt super mooi, maar een krans van madeliefjes is gewoon tof! De perfecte activiteit om samen met je kinders te doen!

Zo kan je een kroontje maken, een arm-of voetbandje, een ketting etc. Weet je niet meer precies hoe dat moest? Kijk dan gerust eens hier.

X802h4pfzEDbW7bifA9eh2odgOJpnBEbHVyOw1Ax.jpeg

(Foto: Pinterest)

3. Vliegerke

Met de zekerheid dat er een beetje wind staat natuurlijk, anders kunnen er wel wat beteuterde gezichtjes tevoorschijn komen. En dat willen we niet, hé.

Neem er alvast wat papier, draad, lijm en een schaar bij en voor je het weet gaat ie van grond. Oh, the nostalgic feels! Hier lees je nog eens uitgebreid hoe je dat juist doet. Nog een beetje pimpen en vliegen maarrrr!

5y8Jc1SPQIXJ4AADy3l7ftCwmJ10gv5vrwZFuBJi.jpeg

(Foto: Pinterest)

4. DIY bellenblaas

Ben je klaar met knutselen of vliegeren? Maison Slash to the rescue, off course. Ook een leuke activiteit is om zélf bellenblaas te maken met je kroost. Voor momenten dat het net wat te koud is om met water te spelen bijvoorbeeld.

En je hebt amper een handvol dingetjes nodig: water, afwasmiddel, glycerine (kan je vinden in het Kruidvat), 2 stokken en een touwtje. En klaar is kees. En wij zijn klaar voor uren plezier! (Maar niet verantwoordelijk voor eventueel gesmos en de daarbij horende vlekken!)

NGWVn57CKN2n4v6VneedkDcp2RoTDgLzEP8LjdEN.jpeg

(Foto: Bij Boef + Mop)

Nog inspiratie nodig?

Een dag heeft natuurlijk 24 uur. En een hele vakantie zijn nog meer uren natuurlijk. Tijd zat voor nóg meer activiteiten met je kinderen dus! Maak een fotoalbum bijvoorbeeld, of papieren bloemen, net zoals vroeger op het strand! Met zoutdeeg ben je ook wel wat uren zoet (of zout). Of maak een hindernissenparcours in of rond je huis, en probeer de grond niet te raken. Plezier (en misschien wat valpartijen) gegarandeerd!