Maak jullie ouderborst maar weer nat, want de Sintperiode is officieel aangebroken. In Oostende is de gloednieuwe expo over de Spiekpietjes van start gegaan. De tentoonstelling kreeg naast een nieuwe locatie, ook een #parentfriendly bar én een geweldige speelruimte. Aanrader!

De Spiekpietjes uit het hoofd van Thais Vanderheyden hebben al enkele jaren onze harten veroverd. Slashparent Ingrid trok daarom samen met haar petekind van 4 jaar met volle goesting richting Oostende. De expo verhuisde van het Fort Napoleon naar een gloednieuwe locatie in de voormalige VIVES Hogeschool vlakbij het cinemacomplex Kinepolis. En dat bleek zeker geen foute beslissing. 

ZJ5xh1Huq4HzSXSGjcYkz52XGmvQA4UxLrIUvh7l.jpeg

Spiekpietjes watte?

Maar eerst handig om kort uit te leggen wat Spiekpietjes eigenlijk zijn. De kleine pietjes zijn -naast de klassieke Zwarte Pieten- helpers van Sinterklaas. Ze zijn klein, hebben supersnelle sportschoenen en een kleine gsm waarmee ze alle informatie doorbellen naar Sinterklaas. 

INGRIDOns Spiekpietjesboek is letterlijk verslonden thuis, zelfs tijdens de zomermaanden. Ik ben zelf keihard fan, dus natuurlijk kwam ik graag eens piepen bij de start van de nieuwe Spiekpietjes-expo. Deze keer met mijn 4-jarig neefje. 'Believer' van het eerste uur. 
7vqzM7xss5kGcsnQGnSZRvlwRvwkihHcKYpt50Az.jpeg
#parentfriendly Sintbar

Bij aankomst ontdekten we meteen de geweldige Sintbar. Kei kei kei gezellig! Helemaal hoe een #parentfriendly horeca-zaak er volgens ons moet uitzien. Genoeg plek om te rennen, én te ontdekken. Her en der liggen de Spiekpietjes-boeken verspreid. Ik heb bijgevolg zowat 9 keer een verhaal voorgelezen, waarvan 4 keer hetzelfde.... En ik vond het nog plezant ook!

LaGSj6YLDBGyLdufUhLfzABEdcFeeorpiKwAsu1u.jpeg

Lw5Eouf4DBwEyCk3i42XvdlZdMnVbkcSVc5yEU6J.jpeg

Spelen als een Spiekpietje

Eerlijk? Ik was een heel klein beetje vergeten hoe intensief een uitstap met een kleuter kan zijn. Niks van rustig koffie  drinken in de #parentfriendly bar voor mij. "Jij moet meekomen naar de buizenspeeltuin, tante." En dat maal 785 keer. Het was dan ook een pracht van een pieten-parcours met ballenbad en doolhof erop en eraan. We kleurden ook vlijtig een kleurplaat of twee. We gingen op zoek naar de 20 verstopte Pietjes. Om dan nòg eens 436 keer het parcours af te werken. 

yKpTeueqlFBqSotFLzfb0zNUughZhQ3taemsHU5t.jpegjxdcJMjCSGFcZmrC3TezQFMtN5CCbAVvcOUOCfcS.jpegOld4OlL1cMqoBFinDaQXemW4sfZ0BpZWpcR1EMqn.jpeg

Warre Borgmans, miauwkes

Aangezien ik mijn aandeel voorlezen -naar mijn inziens- achter de kiezen heb voor de volgende 3 maanden, leek het me fijn om ook eens de effectieve  tentoonstelling te bekijken van de Spiekpietjes. Temeer omdat ik hier NIET moest voorlezen. Dat deed een app met koptelefoon via de stem van Warre Borgmans, de enige echte verteller van de Lage Landen.  (De benodigdheden zoals koptelefoon en smartphone kan je ter plaatse lenen in ruil voor je identiteitskaart.)

Petekind en ik wandelden door de mooie tekeningen en het grappige verhaal van de gekke pieten en Sint. De achtergrondmuziek en de belichting maakten het best spannend voor  de 4-jarige. 

MCIYmBT73DIT1kgWxOVCc6PgCJN3r3e4jLS4dbET.jpeg

Applaus voor humor

We waren oprecht gecharmeerd door ons bezoek aan de Spiekpietjes-expo. Het is tof voor kinderen én gezellig voor ouders. We loved de grappige knipoogjes en boodschappen her en der op de muren. De beleving was af, en we bleven veel langer dan gepland. Zegt dat niet genoeg? 

Z9O24z42DSoUq4Cja0BzI1L4l5PcCMvZjejF87Bj.jpeg

Praktisch

Van 20 oktober tot 5 december 

Inkom 6 euro - kinderen tot 3 jaar gratis

Voormalige Vives Hogeschool
Troonstraat 12 - Oostende
Vlakbij Tramhalte "Oostende Renbaan"
Gratis parking voor de deur

Alle info vind je hier

Maison Slash is mediapartner van de Spiekpietjes-expo van Visit Oostende. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.