Dat het nog eens hoog tijd was voor een portie cultuur in mijn leven. En op zo'n momenten sleur ik graag mijn hele gezin mee in mijn avontuur. Ideale expo daarvoor is op dit moment de Keith Haring-tentoonstelling in Bozar in Brussel: nostalgische 80's-cultuur rond de artiest Keith Haring, met een stevige New Yorkse urban touch, en een giga lading kleurige kunstwerken. Met andere woorden, plezant voor ouders én kinderen. 

Dat je in Bozar meteen ook een gids kan boeken die een speciale ontdekkingstocht voor gezinnen uitstippelt, is zéér mooi meegenomen en moésten we ook gewoon uittesten. Wij kregen Hanne toegewezen, een vrolijke vrouw met een kistje aan benodigdheden waarmee we doorheen het traject mee aan de slag mochten.

Werken  zal je!

Dat Keith Haring een uitgesproken stijl heeft, is een understatement. Hanne zette ons in eerste instantie samen aan het werk door goed naar de kunstwerken te kijken en de typische elementen te herkennen. 

Kijken zal je!

Het gezinstraject duurt zo'n anderhalf uur en dat blijkt meer dan voldoende te zijn voor onze kinderen. Hoewel ik het stiekem jammer vond dat ik niet alles heb kunnen bewonderen van Haring, ben ik wel buitengekomen met een duidelijk beeld van zijn kunst. Hanne verplichte ons om elementen te zoeken en te reproduceren. We praatten over Haring als kunstenaar, activist, over aids en over de wilde jaren '80. 

Op kindermaat

Haring en kinderen, het is een match made in heaven. “Children know something that most people have forgotten”, zei hij ooit. De kleuren, de toegankelijke vormen, de verhalen die je er zelf bij kan verzinnen. We keken, we interpreteerden, we debatteerden. 
Dat de tentoonstelling ook leuke instagramfoto's opleverde voor de feed van mijn zonen, was voor hen ook weer prachtig meegenomen. Maison Slash Approved zou ik zeggen!

De Keith Haring-expo loopt nog tot 18 april. Maak snel je reservatie, want de ontdekkingstour loopt erg snel vol! (Al kan je ook nog een ontdekkingstochten boeken op aanvraag) En zet ook alvast 28 en 29 maart in je agenda, dan organiseert Bozar een heus familieweekend met op Keith Haring geïnspireerde activiteiten - van grafitti en krijttekenen tot breakdance. Leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar.