Je kinderen wat notie van kunstgeschiedenis bijbrengen, maar dan liefst op een niet te vervelende manier? Het is een uitdaging voor elke slashparent. Daarom namen we het aanbod met beiden handen aan om een bezoek te brengen aan de Van Gogh-The Immersive Experience die op dit moment loopt in de Beurs in Brussel. Maar was het nu Vet of eerder een Njet?

Ondanks de verschillende filmpjes die we op social media zagen passeren, wisten we helemaal niet wat te verwachten toen we op weg waren naar de Van Gogh - The Immersive Experience. Dat het niet gewoon schilderijtjes kijken zou zijn, was doorslaggevend en spannend genoeg voor onze kinderen van 8 en 10 jaar. 

Spring eens in een schilderij!

En wauw, het verrassingseffect was real! Heel de binnenkant van het al prachtige Beursgebouw was plots een canvas geworden voor de schilderijen van Van Gogh. Niet zomaar afbeeldingen, maar de werken waren allemaal getransformeerd tot geanimeerde projecties, liepen in elkaar over als in een verhaal, en dat allemaal begeleid door heerlijk rustgevende muziek. Er zijn slechtere zondagochtendactiviteiten!

OyfLbrWoTRtyTMdy7lzpp854963NFK5hIZU8XKpB.jpeg

GO7trZXiHWLiL2ygERsX0RLRIkrztTos8hrdTQoy.jpeg

Neem plaats en geniet!

Geen idee hoelang de loop van één spektakel duurde. Het was alleszins de bedoeling dat je een heerlijk plekje zocht op het tapijt, de zitzakken, zetels of strandstoelen... en dat je genoot.  

We gaven op voorhand al wat Van Gogh-weetjes mee zodat de kinderen niet onbeslagen het ijs betraden. 

ELr4z9zzuF7zGjDsKLBIvZL0S2LWqfpeYgR3GFNf.jpeg

cFYe2oB4V75sBJJESLmngWSb1PIZ4ib9kTQGHQ4E.jpeg

Nog meer kunst!

Sommige kinderen zijn meer doeners. Voor hen was er een prachtig ingericht atelier waar ze zelf konden kleuren en creëren. Helemaal in de geest van Van Gogh. 

En voor diegenen die nog niet genoeg animaties hadden gezien, was er nog een VR-hoek voor 2 euro per persoon extra. 

kwBMhDd3UoWZnWFfRDjlOjrXGuGd9hS9EOvQ51PX.jpeg

RJpb5y6NDZYzffu4iX3dOPKjkJLF7ZWtKyc06bSs.jpeg

Vet of Njet?

Dat we enthousiast zijn over de beleving, dat kan je wel lezen. Alleen... het kost écht wel veel voor een klein uurtje plezier. Hou er rekening mee dat je voor een family pass 47 euro betaalt. Ons advies? Als je een dagje wilt Brusselen de volgende maanden, neem deze expo zeker mee op in budget en planning. Maar om nu speciaal naar Brussel te trekken, vinden we de beleving persoonlijk wat te kort en te duur. 


De expo Van Gogh - The Immersive Experience loopt nog tot 6 januari. Voor alle praktische info kan je op deze link terecht!