Provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom wordt tijdens de zomer doorgaans in één adem genoemd met Tomorrowland. Maar niet in 2020... Het festival gaat dit jaar virtueel door met dank aan corona. En dus is het dé uitgelezen kans om dit pareltje te gaan ontdekken deze zomer. Want echt, dat is daar gewoon geweldig. De Schorre stampte met de hulp van een aantal partners, waaronder Tomorrowland, een uitgebreid programma 'Hartje zomer' uit de grond. We delen graag wat highlights! 
!!Update 30/7/20/!!
Wegens verstrengde corona-maatregelen in Antwerpen is het aanbod van de activiteiten gewijzigd. 
Check de website van Hartje Zomer (https://www.deschorre.be/recreatie-en-sport.html) voor het actuele aanbod.


Picknicken tussen de trollen

Wist je dat in De Schorre zeven prachtige trollen wonen? Ze werden door de Deense kunstenaar Thomas Dambo tot leven gewekt met behulp van oude pallets, gerecycleerd hout, afgebroken takken en omvergevallen bomen. En ze zijn betoverend mooi. De trollen zitten verstopt over het hele domein en zijn dé meest fantastische manier om grote en kleine kinderen aan het wandelen te krijgen. Nog beter: reserveer op voorhand je picknick of mand vol tapas en zoek een gezellig plekje om samen te eten tussen de trollen.  En o ja, dat wandelen kan je trouwens in De Schorre ook op je blote voeten. Want op het domein vind je een uitdagend blotevoetenpad van 900 meter, zalig verscholen in de natuur. 

Foto: De Schorre

Sport en spel 

Geen zin om verder te wandelen? Geen probleem! Wat dacht je van een wedstrijdje hinkelen op het enige oneindige hinkelpad ter wereld? Of heerlijk knallen met de gocart, nostalgisch waterfietsen of stoer moutainebiken? Kan allemaal!  Liever skaten, een potje minigolf of beachvolleybal?  Voor de echte avonturiers is er zelfs een avonturentoren met klimmuur, death ride en hoogteparcours. 

We Have Heart

Workshops 

En als dat nog niet genoeg is, kan je deze zomer ook nog eens terecht voor een uitgebreid aanbod aan workshops en initiaties. Laat je kinderen deelnemen aan een creatief atelier - zelfportretten tekenen of trollen knutselen - of geniet zelf van een initiatie Zumba, Kajakpolo of wobbelfun. Zelfs acrobaten komen aan hun trekken in het overdekte circus Boxtalino. Geweldig plezant! 

Workshop wobbelfun - We Have Heart

Echt, je zit daar dus eigenlijk gewoon in een pretpark hé. Maar dan zonder dat je de hele tijd moet aanschuiven, want je kan alles perfect op voorhand reserveren via de website van De Schorre. Ze zorgen trouwens dat alles helemaal veilig kan in je eigen bubbel. 

Weet je wat eigenlijk het enige probleem is? Dat je onmogelijk al dat leuks op één dag kan doen. Maar zelfs daar hebben ze bij De Schorre een oplossing voor bedacht. Ze lanceren immers elke week een haalbare en leuke fotochallenge. De winnaar van de week wordt getrakteerd op een verwenpakket van De Schorre om gewoon nog eens terug te gaan. Jihaa!  

Maison Slash is trotse partner van Hartje Zomer in de Schorre!