Het is weer zover mannekes. De laatste rechte lijn richting feestdagen is ingezet. En of je dat nu fijn vindt of niet, je kan er moeilijk aan ontkomen. Overal poppen kerst- (of was het nu winter) markten op alsof ze er altijd al hebben gestaan (want dat het jaar te snel voorbij gaat, is een feit). Wij stuurden slashparent Liesje naar de opening van Winter in Antwerpen om zich samen met haar gezin onder te dompelen in de winterse kerstsfeer.

LIESJE

Tweede keer goede keer

Zo een tweetal jaar geleden had ik het lumineuze idee om de laatste zondag van de kerstvakantie nog snel even de kerstmarkt te doen in Antwerpen met mijn gezin. Gepakt met een rugzak vol snacks, drinkbussen water, handschoenen, mutsen en je weet wel wat we nog allemaal meesleurden als gezin, stapten we de trein op richting Antwerpen. Na een wandeling van een halfuurtje (wat uren leek), kwamen we aan op de plek waar de kerstmarkt stond. U leest het goed: STOND! Want de dag ervoor was deze afgebroken en netjes opgeborgen voor het jaar erop. Daar stonden we dan met drie kinderen, te kijken naar lege houten tuinhuisjes waar niets meer te beleven viel.

Ze moesten het ons dus geen twee keer vragen of we dit jaar naar de opening van Winter in Antwerpen wilden gaan! Samen met heel Vlaanderen (of misschien wel heel België), zijn we de winterse sfeer gaan opsnuiven in Antwerpen.

Beetje liefde in december kan geen kwaad

Om een goede kijk te krijgen op wat er allemaal te beleven valt, deden we eerst de winterse zoektocht.

Deze zoektocht is gebaseerd op een luisterverhaal van Het Geluidshuis. De wandeling is een tweetal kilometer lang en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag (kan korter, kan langer, afhankelijk van hoeveel wafels en glühwein je tijdens de wandeling nodig hebt).

Dit jaar kan je fragmenten beluisteren uit 'Brieven aan Bijou', een heerlijk liefdesverhaal waar je tijdens een zoektocht aan 7 haltes een opdracht moet doen. Zo kom je steeds een stapje dichterbij de trouwring die Portico aan zijn geliefde wil schenken. Onze kinderen vonden het heel tof om te doen, maar willen je helaas het magische woord niet verklappen, je zal dus zelf op stap moeten, wil je dit te weten komen (al zijn ze makkelijk omkoopbaar)!

44LxlBhl6nnjabo3rQDLKfBfm4cSF1KPIvbsPtGv.jpeg

Gezellige drankjes

Na de wandeling moesten de dorstigen gelaafd worden. De uitgelezen kans om in de hippe bar Den iets te gaan drinken. Bar Den is een grote overdekte schuur waar dagelijks kinderanimatie en dj's zorgen voor de ambiance (bekijk zeker eens hun volledige programmatie). Er is ook een gezellig (verwarmd) buitenterras waar je iets kan drinken of eten terwijl je koters in de speeltuin spelen of hun beste circuskunstjes boven halen.

MGrXGLnB2i8YLSB6u8YzIGnvd6xiZUPqMqpzMh9N.jpeg

De ontsnapping

Met al heel wat escaperooms op mijn palmares, leek het me wel eens leuk om dit met de kinderen te doen. We lieten ons opsluiten in één van de houten hutjes op het Steenplein, waar we allerlei raadsels moesten oplossen in de hoop binnen de 20 minuten buiten te geraken. We deden echt ons best en ik steek het op het feit dat we te weinig tijd hadden, want we zijn er jammer genoeg niet uitgeraakt. Aan jullie om het ook eens te proberen!

Moeder doet een pirouette

Of dat was toch de bedoeling! Aan de schaatsbaan is het eerst en vooral al heel leuk om te kijken naar de schaatsende, slibberende en ja, ook vallende mensen. Wij wilden heel graag aan die kanthangers onze kunsten laten zien, maar de ijspiste werd net gesloten omdat de professionals zich moesten klaarmaken voor een spetterende show. Ik heb nog gevraagd of ik mocht meedoen. Gemiste kans voor hen, maar we komen zeker nog eens terug!

rqroF76zl5kvf2ADKACFnJBtI3GqvPxzy1TvxUTr.jpeg

(Sigrid Spinnox)

Is dat alles?

Nee hoor.

Wij wandelden nog langs het magische winterbos. Dit bos kan je bewonderen voor de Kathedraal. Een betoverend spektakel met klank, licht en geur. Wij hebben gewacht tot het donker was om dit te bezoeken, dan is het des te mooier!

ofmBFeh0WnVueZO4pdXvFv8SxSCYW4xg7U9CVpdh.jpeg

Ook een rondje in het reuzenrad stond al lang op onze kerstbucketlist (al werd er door sommigen toch getwijfeld vlak voor het instappen). Maar aangezien het geen al te wilde attractie is, kregen we toch iedereen mee in het bakje gesleurd.

Er staat ook een VR-dome waar je je kan laten onderdompelen in een virtuele wereld naar keuze. Aangezien mijn zonen thuis al genoeg in een virtuele wereld leven, lieten we dit even aan ons voorbij gaan. Toch denk ik dat we nog eens gaan moeten terugkomen om dit uit te testen!

qiqYQExBseVkbFvlKfjTDfsf77sOTOfmH2LnHBy6.jpeg

Praktisch

Met één dag kom je eigenlijk niet toe als je alles ten volle wil beleven en bekijken (en proeven). Ons zien ze tijdens de kerstvakantie zeker nog eens terug (kunnen we dan wel afspreken dat iedereen die dag gewoon lekker thuis blijft)!

Winter in Antwerpen loopt nog tot en met zondag 5 januari. Je kan er alle dagen terecht vanaf 12u tot 22u, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 24u. Op kerstavond, oudejaarsavond en 5 januari sluiten ze de boel om 18u.

Voor meer info over de attracties en alle andere things to do, check de website van Winter in Antwerpen.

(Header: Victoriano Moreno)

Dit artikel kwam er in samenwerking met de stad Antwerpen. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.