Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen hier zowaar maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Deze maand: verwendag voor de bijtjes, want honing valt niet zomaar van de bomen!

EN WAT IS DAT DAN JUIST?

Op 14 september 2019 worden in Dilbeek de bijtjes in de bloemetjes gezet! Op deze belevingsdag leren kinderen vanaf 3 jaar al spelend alles over de verschillende soorten bijen met de honingbij als hoofdonderwerp. Maar deze dag wordt niet enkel voor kinderen georganiseerd, ook ouders en grootouders worden uitgenodigd om hun kennis uit te breiden. Wat er naast spelend leren op de agenda staat? Veel praktische do-dingen! Zo kan je tewerk gaan als echte imker door honing te verzamelen, maar ook de bijen worden niet vergeten. Daar worden verwennerijen voor gemaakt én je bouwt zelfs een echt hotel voor de wilde bijen!

De PRACTICITEIT

Iedereen van 3 jaar en ouder is welkom in Het Neerhof in Dilbeek vanaf 9u45. Aangezien het een belevingsdag is, wordt het einde rond 16u voorzien. Je betaald slechts 6 eurootjes voor deze dag! Het enige dat je zelf meepakt is een lunchpakket, een koppel laarzen en je goed humeur natuurlijk! Begin je al helemaal te zoemen van dit idee? Dan kan je je hier inschrijven!

Over Het Neerhof

Wie nog nooit van Het Neerhof heeft gehoord, geven we graag een woordje uitleg. Het Neerhof is een gezellige hoeve aan de rand van Brussel die al sinds sinds de jaren stillekes (rond 1200) bestaat. Sinds 1974 is het bekend als educatief project waar jong en oud terecht kunnen om meer te leren over alles wat bij een boerderij komt kijken. Dankzij de personeelsleden en vele vrijwilligers kan er een drukke agenda voorzien worden, tijdens en na de schooluren, die volstaat met verschillende activiteiten. Want al doende leert men het best!

Andere activiteiten

Ben je benieuwd naar de activiteiten die deze vzw organiseert naast de bijendag? Check dan zeker hun agenda! Wij kunnen alvast zeggen dat die heel uiteenlopend is. Van wandelen op de boerderij tot kamperen. Van leren over de dieren tot zelf de handen uit de mouwen te steken, het kan allemaal!

Shop till you drop

Op een boerderij krijg je natuurlijk veel terug van de dieren waar je voor zorgt. Daarom heeft deze hoeve ook een eigen biowinkel! Daar kan je alle producten kopen die vers gemaakt worden op de boerderij. Heb je tijdens een activiteit van iets geproefd en was je helemaal in de wolken? Dan kan je dus gewoon die dingen mee nemen naar huis om er daar verder van te genieten!

De winkel is elke woensdag en zondag open van 14u tot 17u, allen daarheen!

E7ZFvYXXBEDkRHwgWaB8738w8WbJPcXXiVVqH70t.jpeg

(Header: bienen.hessen.de)