Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen hier zowaar maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Deze maand: CoderDojo, een workshop over coderen, programmeren en alles wat met computers te maken heeft.

En wat is dat dan juist?

Zit jouw zoon of dochter steeds achter de computer? Is hij/zij bezeten door eentjes en nulletjes? Wil hij/zij een eigen app of spelletje ontwikkelen? Dan ben je bij CoderDojo aan het juiste adres! Een hoop vrijwilligers maakt in deze maandelijkse dojo (zo noemen ze dat) van jouw 6- tot 18-jarige in no time een echte programmeur. En aangezien ze je op de workshop voorzien van de nodige software, kan je kleine programmeur thuis lekker verder oefenen. Nog meer goed nieuws? Ja hoor! Bij CoderDojo is er maar één regel: "Above all, be cool!" 

De practiciteit

Dit is misschien wel het beste nieuws, want de dojo's zijn volledig gratis! Dit dankzij de fijne vrijwillligers. Maandelijks vinden er meerdere workshops plaats over heel België,  dus je kan zelf kiezen waar je de workshop volgt, handig toch? Denk je na het lezen van deze informatie: dit is iets voor die van ons? Schrijf hem/haar dan als de bliksem in via deze link!

Wat breng je mee? Niet veel! Je hebt enkel een eigen laptop en je creatieve brein nodig. Heb je geen eigen laptop? Geen probleem! Bij het inschrijven kan je dit vermelden en dan wordt er voor jou eentje voorzien. Makkelijker kan haast niet!

Eens iets anders? Er zijn ook de speciallekes!

Naast de maandelijkse dojo's is er regelmatig ook plaats voor een specialleke. Wat dacht je van een jaarlijkse beurs waar jouw zoon/dochter zijn met zijn/haar project kan pronken zoals 'Coolest Projects'? Of een dojo speciaal voor diva's? Want meisjes kunnen evengoed programmeren als jongens!

Nog een mooi initiatief is CliniCoders. Dit project geeft kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven de kans om hun computerskills uit te breiden. Niemand wordt gepasseerd!

En dan hebben ze ook nog een ander groot project, nee wacht, MEGA zelfs! CoderDojo organiseert al eens een MegaDojo. Meer dan 1000 jongeren die tegelijkertijd op een speelse manier programmeren. Met daarnaast een beurs en shows over technologie en andere dergelijke shizzle.


Vrijwilligers gezocht!

Heeft jouw zoon/dochter zijn/haar passie voor nulletjes en ééntjes misschien van jou overgekregen? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Eerst en vooral kan je samen met je kind de workshop volgen en helpen waar nodig, maar daarnaast zijn ze bij CoderDojo altijd op zoek naar helpende handen. Techno slashparents, haal je Scratch skills boven, en wordt coach!

Toch niet zo'n technische knobbel maar eerder van het organiserende type? Dan is cook worden wel iets voor jou! Cooks zijn namelijk uiterst belangrijk bij het reilen en zeilen van de workshops. Je takenpakket? Inschrijvingen verzorgen, deelnemers ontvangen of hapjes klaarmaken. Helpende handen komen dus overal van pas! Ben je geprikkeld en wil je nog wat meer info? Klik dan hier.

(header: Coderdojo Belgium)


Geef je zelf leuke workshops of ken je een plek waar ze hier heel erg goed in zijn? Dan mag je ons dit altijd laten weten! Je stuurt gewoon een mail naar redactie@maisonslash.be.