Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen hier zowaar maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Deze maand: kringwinkelgeluk en upcycling x-mas gifts bij Studio Fluo. It's gonna be a hohohowhole lotta fancy schmancy eco-friendly Christmas!

Nog eventjes en dan zit de Sint alweer op zijn scheepsdek onderweg naar het zonnige Spanje met zijn fruitige sangria voor zijn jaarlijks verlof. En dan, ja dan, kan alweer de kerstkadootjesgekte van start gaan. Jagen op de leukste meest originele cadeau's, en hopen dat dat pak dat voor jou onder de boom ligt te blinken minstens zo verrassend is. Als je dit jaar echt eens vernieuwend uit de hoek wilt komen en je er ook nog eens moedertje Aarde een helpende hand wilt mee toesteken, ga dan zeker deze workshop volgen!

EN WAT IS DAT DAN JUIST?

Nog even een kleine uitleg bij wat upcycling eigenlijk betekent. Bij upcycling gaan we van iets ouds iets nieuws maken. Oude objecten of materialen worden op een creatieve manier hergebruikt. Door te upcyclen wordt er minder afval geproduceerd wat dan weer perfect uitkomt voor de natuur. Goeike dus! 

Het leuke aan upcyclen is dat je het met vrijwel alles kan doen. Hoe leuk is dat, dat je zelfs met wat kleine aanpassingen of toevoegingen van oude rommel iets geweldigs moois kan maken, zoals een kerstcadeau bijvoorbeeld!

1UkceVYA3cTQ2oNAHRSAyAZ2bpo8eTr0dWFOTmFF.jpeg

Bij deze workshop spreken jullie af aan de kringwinkel waar Elfi (het persoontje dat de workshop geeft) jullie opwacht. Breng je portemonnee mee en koop je zot! Nee, je shopt naar eigen budget of wens. Nadien ga je samen met de rest van de groep naar Studio Fluo om je gekochte spullen te gaan upcyclen. 

Pimpen, een hergebruik geven, klein accentje hier, wat blingbling daar of ga voor een volledige metamorfose van je object. Laat het creatieve beest helemaal in je los, dat mag hier. Euhm, dat moet hier! Elfi stelt haar geest, lichaam (alé, in words of speaking dan) en glitters ter beschikking. En dan ga jij naar huis met de meest opmerkelijke kadootjes om onder je kerstboom te leggen. 

lmZnZOCDu4ALbkoBxkdFQ4coxd64OF3OoWYDiZKO.jpeg

De practiciteit

De workshop gaat door op zaterdag 14 december van 13 tot 17 uur.  Studio Fluo vind je in de Ballaarstraat 32/1 te 2018 Antwerpen. 

De kostprijs bedraagt €45. Daar zitten al het materiaal, een hapje, een drankje en Elfi's tips en tricks in. Je aankopen in de kringwinkel zitten niet in dit bedrag, dat betaalt iedereen voor zichzelf. 

Er is plaats voor 15 personen in deze workshop, snel zijn is dus de boodschap!

Geef je zelf leuke workshops of ken je een plek waar ze hier heel erg goed in zijn? Dan mag je ons dit altijd laten weten! Je stuurt gewoon een mail naar redactie@maisonslash.be.