Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen hier zowaar maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Deze maand: pyrografie, het graveren van hout met een soort warme pen. 

En wat is dat dan juist?

Pyrografie betekend houtbranden. Er worden dus kunstwerkjes gemaakt door middel van een houtbrandpen. Een soort hete pen die het hout (op een niet gevaarlijke manier) verbrandt en waarmee je dus een tekening kan maken. Het is een eeuwenoude hobby die steeds meer liefhebbers kent. De temperatuur zorgt ervoor dat de tekening licht of donker wordt. Met veel creativiteit kan je dus je eigen verschillende kunstwerkjes maken! 

Re3a2q0aLJD5R6CtKHdgj3jubJvUrtBgDsMFqfuW.jpeg

De practiciteit

Op 7 augustus 2019 in Beernem geven ze een workshop pyrografie voor kinderen. Van 14u tot 16u30 kunnen koters  van 10 tot 12 jaar hun creativiteit ten volle laten gaan op wat hout. Het wordt georganiseerd buiten, in de volle natuur, dus keitof! En oh ja, het kost maar 5 euro, zot goedkoop dus!

Denk je nu: 'Ja, dat is helemaal iets voor mijn zoon/dochter?'. Schrijf ze dan snel hier in!

Denk je nu: 'Ja, tof, maar ik wil dat eigenlijk zelf ook wel doen?'. Kijk dan eens op de site van Alice, daar wordt al eens een workshop pyrografie georganiseerd voor volwassenen.

(Header: uitmetvlieg.be)