Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Omdat pubers moeilijk uit hun 'kot' te jagen zijn, en het liefst op hun schermpjes kennis vergaren, hebben we deze maand speciaal ons best gedaan! Een verzameling van de meest bizarre online tutorials voor je tieners die we vonden op wikiHow. Bizar, omdat dat vaak ook het minste is wat we van hén kunnen zeggen!

Hoe protesteren in huis

via GIPHY

Een onredelijke puber wil niemand in huis, maar soms is het gewoon sterker dan hun zelf. Op zo'n moment waar je op voorhand al weet dat de discussie uit de hand gaat lopen, kan je maar beter driekwart van je tong afbijten en zwijgen. Of je laat hen de stappen van deze wikiHow  volgen, dat maakt het voor alle partijen misschien net wat draaglijker. 

Hoe gelukkig te zijn als je huisarrest hebt

via GIPHY

Zonder smartphone vallen, 2 weken niet buiten mogen, ... een straf die we allen wel eens boven halen wanneer 'die van ons het weer eens uithangt'. Punt is dat we met zo'n dingen vaak onszelf straffen. Geef ze om te starten een taakje en laat ze deze tutorial lezen. Iedereen zal er wel bij varen! 

Hoe je leven georganiseerd te krijgen

via GIPHY

Druk druk druk, het leven kan soms hectisch zijn. Ook voor pubers, uiteraard! Van de ene hobby naar de andere, een fuif en een lief tussendoor. En dan ook nog je andere sociale contacten en kanalen up to date houden. En dan hebben we het nog niet eens over het schoolwerk gehad. Deze how to kan hen alvast wat hulp bieden om alles gestructureerd en georganiseerd te houden.

Wat te doen in de natuur

via GIPHY

OMG, stel je voor dat je kinderen plots buiten in de natuur belanden! Helemaal alleen, dan nog wel. Dat is zowat hetzelfde als je soep eten met mes en vork, doesn't work. Wij zeggen: "Make it work!", deze tutorial kan die pubers van jou alvast de goeie richting in duwen.

Hoe omgaan met jezelf als puber

via GIPHY

Het zal je maar overkomen, tiener zijn. Alles verandert aan je lichaam (wie heeft er ooit schaamhaar uitgevonden?), niemand die je begrijpt (alsof je de hele tijd Mandarijns praat met een banaan in je mond) en je bent helemaal alleen op de wereld! Heb je er eentje in je eigen huis gespot? Dan kan je maar beter met deze how to komen aandraven!