Voor wie keiveel zin heeft om wat nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren, hebben we goed nieuws! We werpen hier zowaar maandelijks de leukste workshops in jullie schoot. Workshops van over heel het land, voor kleintjes en voor grootjes. Deze maand: 'arm knitting', want voor de naam alleen al zou je je hiervoor inschrijven. Niet?!

Zat jij ook in de lagere school maar wat te knoeien met twee breinaalden en een restje wol tot je er kramp van kreeg in je vingers? Je startte, heel erg gemotiveerd nog, aan die sjaal met 50 steken, onderweg had je er plots maar 18, en je eindigde steevast met 162 steken. En die griet naast jou, met haar perfect fijn motorische vingertjes, kreeg het uiteraard geregeld zoals gevraagd. Dus keek jij met een stille zucht en alleszeggende blik toe toen de juf voor de tigste keer je laatste zuur gebreide rijtjes weer aftrok. Voel je die kleine frustratie opnieuw? No fun at all! Maar dat was toen en dit is nu en nu bestaat er zoiets als arm knitting. Dat woord alleen al klinkt als heel veel fun!  

EN WAT iS DAT DAN JUIST?

xfAktqOnZw1bO9joicEVCJv7n4slaKf4lIJEPElI.jpeg

Bij arm knitting of arm breien gebruik je geen priemen maar wel, hoe kan het ook anders, je armen. Bij de ateliers van NUÏ brei je in 2 uur en een half je eigenste dikke gezellige deken(tje).  Heb je nadien de smaak te pakken, dan kan je per uitbreiding wel voor elke kamer in je huis wat bij elkaar breien. Een tapijt voor in de woonkamer, een tapijt voor naast je bed, nog een ander deken voor op je bed, een kussen of 3 voor in je zetel. En dat allemaal gemaakt met je armen. Dat is gelijk een crea Bea in combi met een sporty Dohorty (excuus, er rijmde niks anders). Zet daar nog een verfrissend drankske bij en de avond kan niet meer stuk.

De practiciteit

5Vf4wR49DQHldUo8Cc0p1p9gRkfUHE9IDo2gWGVx.jpeg

NUÏ geeft deze workshop op verschillende locaties en op verschillende data. Check dus zeker hun website, er zit er waarschijnlijk wel eentje tussen dat in jouw agenda past. 

Je hoeft geen voorkennis te hebben, dus alle traumatische brei ervaringen uit je jeugd hoef je niet meer te herbeleven. Je begint gewoon weer met het begin. Want je leert er breisteken opzetten, averechts breien en afkanten. 

De kostprijs voor dit atelier ligt rond de €100, dat lijkt misschien wel wat, maar je gaat hiervoor wel met een deken uit 100% natuurlijke Merinowol naar huis! En is dat nu niet echt iets voor deze tijd van het jaar?!

cHInJot4r6GxkjIVdWWVFyEkMxG5KM3a1Rctg4Tm.jpeg

Foto credits: NUÏ

Geef je zelf leuke workshops of ken je een plek waar ze hier heel erg goed in zijn? Dan mag je ons dit altijd laten weten! Je stuurt gewoon een mail naar redactie@maisonslash.be.