Het festivalseizoen is gestart en dat betekent dus dansendansen, zonnekloppen op de festivalweide en van onbeschaamd drankjes en vuil eten doen!  Dit is het scenario als je je kinderen ergens ten velde oma/opa kan droppen. Anders wordt het dikke njet voor zatte avonden (of ochtenden), wakker worden in de verkeerde tent op de camping en uitslapen tot vier uur ‘s middags. Maarrrr hé, wij zijn toch slashparents?! Dan doen we gewoon een festivalleke mét de kinders, hell yeah!

Keuze in overvloed wat betreft festivals hier in België. Maar welke zijn nu echt kids- maar ook vooral, parentfriendly? We lijsten je wat zomerse festivals op die leuk zijn voor jou én je kinderen.

Wonderweekend, Plantentuin Meise

De naam alleen zegt al genoeg. Wonderweekend in de prachtige plantentuin in Meise is echt een wonderlijk festival. Het is er feeëriek aangekleed en jij en je kinderen kijken er je ogen uit. Je ontwaakt er in de mooiste tuin van het land en gaat er slapen na een fakkeltocht en een rondje marshmallows eten en een glaasje wijn drinken aan het kampvuur. Overdag zijn er tal van wonderlijke activiteiten. Je kan er eten in het ‘restaurant zonder bestek’, snoeptomaten plukken in de snoepmarkt en het blotevoetenpad uittesten. Wees er snel bij, want de tickets zijn gegeerd! Wie er vorig jaar al bij was, waren wij...en dat kan je allemaal hier lezen.

Wonderweekend, Plantentuin Meise: 15/16/17 augustus 

FXyE12OrtSzQXnfEfWWxIsQavf5v5XP9aS3tc0Hq.jpeg

(Foto:  Wonderweekend

Woodrock, Gent

Klein maar wel ongelooflijk gezellig, dat is Woodrock. Ook wel een 'gratis, groen en gezellig festival voor jong en oud', zo zeggen ze toch zelf. Hier kan je vlak voor het einde de zomervakantie nog een laatste keer genieten van leuke muziek en animatie voor jong en oud. Het Vyncke-Bovyn-park wordt helemaal omgetoverd tot een magische plek vol vele lichtjes, foodtrucks en andere gezellige decoratie.

Woodrock, Gent: 23-25 augustus
sIloH0XlDtNmD6I61XSvfsz4sV5eNnuJMSJW4IO5.jpeg

(Foto: Woodrock)

Maanrock, Mechelen

Maanrock is hét grootste stadsfestival van België. Elk jaar staat dit met stip aangeduid in de agenda van menig festivalliefhebber. Zowel voor jong als oud is er véél te beleven. Zeker op zondag, dan gaat de focus naar families. In 'Rommy’s Zomertuin' kan je heerlijk languit genieten van het zomerweer, maar ook op de diverse andere podia is er livemuziek voor ouders en animatie voor de kinders! Genoeg te doen dus, daar in Mechelen!

Maanrock, Mechelen: 23-25 augustus 
DSC_0017.jpg

Gentse feesten, Gent

De stad Gent pakt ook dit jaar weer uit met een heus familieprogramma. We worden niet vergeten, dus! De stad haalt tal van activiteiten uit de kast om het ook voor gezinnen een spetterend feest te maken. Het jeugdcircusfestival, Gentopia en andere kids- en parentfriendly activaties, je kan er niet naast kijken in Gent! Het volledige aanbod wordt binnenkort bekendgemaakt, en het zal de moeite zijn! Het is op de Gentse Feesten dus niet alleen maar van togen afschuimen (voor moe en va) of eendjes vangen (voor de kinderen) op de Vrijdagmarkt. 

Gentse feesten, Gent: 19-28 juli 

mhaad22Ulp5Ra3UwXRfkle0EuGrYMaegCgSjvrPl.jpeg

(Foto: Gentopia)