Je wist het, of je wist het niet maar vrijdag 15 mei is het internationale dag van het gezin. De perfecte reden dus voor een gezellig onderonsje met je kroost. En wie gezellig onderonsje zegt, zegt filmavond. Een uitje naar de cinema, dat lukt nog even niet. Gelukkig houdt niets je tegen om ook thuis een film te zien. Je zetel zit sowieso al beter en je schoenen? Die kan je bij deze ook ongegeneerd aan de kant zwieren. En vooral: genoeg van Frozen die voor de zesde keer in de living afspeelt? Met dit online filmfestival vind je sowieso iets naar ieders goesting!

Grijp de popcorn, surf naar de site van Mooov en geniet van een heel aantal familiefilms. Ze organiseren normaal elk jaar hun filmfestival in bioscopen, maar dat valt nu even in het water, dus gooiden ze alles online. Om in het hele gezinsthema te blijven, bieden ze zeventien films aan die je perfect met het hele gezin kan kijken. De meeste films spelen zich af in andere landen, zijn leerrijk en hebben een speciale twist. Voor één keertje eens niet iets van dat gedubd-hoofdpijn-kaliber, jeuj! 

Wat valt er te zien? 

Een Bollywood film? Check! Een film gebaseerd op waargebeurde feiten, een unieke documentaire-animatiefilm en eentje over adoptie en identiteit? Ook check! Of liever een film die gaat over een meisje in Iran die op zoek gaat naar een goudvis? Driedubbelcheck. We zeiden het al, het zijn niet de typische kinderfilms en dat maakt het net zo leuk. Klik hierzo voor het volledige filmaanbod. Voor een zacht prijsje rond de drie euro, kan je ze downloaden vanaf 15 tot en met 24 mei! Elke film blijft 48 uur lang beschikbaar. 

Zelf aan de slag

Naast een hele resem aan films, krijg je er gratis en voor niets nog wat tips & tricks bij! Zo kunnen je kleine filmliefhebbers na het kijken van Dhanak bijvoorbeeld, zelf online een Bollywooddansje aanleren. Of een eigen animatiefilm maken met de stop-motion techniek . Wie weet zit de nieuwe Walt Disney wel voor je neus!

Heeft je koter even geen inspiratie op zak? Dan kan hij/zij ook een tal van filmpjes bekijken, die werden gemaakt door andere kinderen. Maakte je kind zelf een coole stop-motion? Dan kan je hem insturen en wie weet verschijnt hij binnenkort ook wel op hun website! En droomt je kind stiekem van een carrière als regisseur? Goed nieuws! In de vakanties van 2021 (nog even geduld) organiseren ze workshops voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar! 

Bouw een cinematent

De 'het is te mooi weer om een film te kijken' zin, laten we voor deze parels van een films niet toe. Schijnt het zonnetje buiten? Bouw dan een cinematent in je tuin! Voilà, je koter zit buiten. Problem solved! Eentje bouwen doe je met dekens, kussens en een tuintafel.