De krokusvakantie is er zo eentje waar Frank Deboosere ons werkelijk àlles voor de voeten kan gooien. Het is zo eentje waar alle ouders hun hart vasthouden en bidden voor toch een beetje deftig weer, zodat je met je kroost niet wordt verdoemd tot godganse dagen binnen zitten ouder worden. Want van lange druilerige regendagen wordt echt niemand happy… Tenzij je een arsenaal aan mindblowing activiteiten achter de hand hebt, zodat je vakantie een no-brainer wordt! We ontdekten dat de stad Oostende in de krokusvakantie emmers vol plezier uitgiet over alle gewillige rakkers en dit zijn onze 5 favorieten:  

1. Doe-expo - De Waanzinnige Boomhut  

Het woord ‘expo’ werd opnieuw uitgevonden met deze interactieve beleving rond de leesboeken van De Waanzinnige Boomhut. Jonge fans kunnen er raadsels oplossen, een uitdagend hindernissenparcours proberen te overleven, geheime codes kraken, zelf een Waanzinnig Verhaal schrijven, tegenstanders verslaan in een heus bananengevecht en hun weg zoeken naar buiten. Maar opgepast voor slangen en haaien! Amusement verzekerd!

Wanneer: Dagelijks van 10 tot 17 uur 

Prijs: 9 euro (volw.), 7 euro (6-12j) 

Reserveren: niet nodig 

Info: www.fort-napoleon.be/nl/de-waanzinnige-boomhut-doe-expo 

xg3cqCJxdXSXODR8LOUmKgOVUZPwKVZTiM11MavL.jpeg

 © Toerisme Oostende vzw

2.  Zoektocht in de stad - De Waanzinnige Boomhut  

Om in de sfeer van de crazy expo te blijven, kan je je wagen aan een ‘Waanzinnige’ zoektocht door Oostende. Wandelen-zonder-dat-de-kids-het-echt-doorhebben én ze kunnen nog iets winnen ook: een dubbele check voor het ganse gezin! Haal je formulier op bij Toerisme Oostende en zet tijdens een zoektocht samen met Andy en Terry Oostende op zijn kop. Hou je ogen open, voer de opdrachten uit en verzamel de letters van een codewoord. In ruil voor dat woord krijg je aan de balie van Toerisme Oostende een leuke verrassing.  

Wanneer: dagelijks van 10 tot 17.30 uur 

Prijs: gratis 

Reserveren: niet nodig

Info? www.visitoostende.be/nl/de-waanzinnige-boomhut-zoektocht-de-stad  

3. Kinderboerderij De Lange Schuur 

Een dier brengt altijd vertier! Geen gebrek daaraan, want bij De Lange Schuur kan je je kont niet keren, of er staat je een schattig exemplaar aan te gapen. De boerderij is steeds vrij toegankelijk, maar de cafetaria opent pas om 13 uur (altijd handig!). Naast het aaien van grote en kleine dieren all-over-the-place, kan je er de natuur een handje helpen tijdens bomenplantactie of je eigen broodje leren bakken (inschrijven op voorhand)!  

Wanneer: dagelijks van 9 tot 19 uur 

Prijs: gratis (broodje bakken: 5 euro) 

Reserveren: enkel nodig voor het broodje bakken

Info: www.delangeschuur.be 

4. Trampolinepark Hangtime 

Dit is een Oostends pareltje! De kiddies springen tot ze erbij neervallen en de ouders kunnen lekker relaxen in de gezellige bar (weg van het lawaai, very nice indeed!) met homemade limonades, lekkere hapjes, goeie wijn en zalige koffies. Bij mooi weer is er trouwens een erg leuk terras. De allerkleinsten kunnen (gratis) terecht in de avontuurlijke kidscorner en dagelijks kunnen -6 jarigen ook springen tussen 10 en 13 uur. (ouders, broers en zussen ook). Kids ouder dan 6 jaar zijn welkom vanaf 13 uur. Visualiseer een massa trampolines, een dodgeballveld, klimtoren, giga airbag, foampit en dunkzones voor trampo-basketbal. Geen risico op overbevolkte trampolines dankzij het beperkt aantal kids per springsessie

Wanneer: dagelijks van 10 tot 18 uur 

Prijzen: afhankelijk van leeftijd en duur van de springsessie. 

Reserveren: Absoluut noodzakelijk!

Meer info: www.hangtime.be 

vuLtaqZDoEIzGESarLwceqi6d6WPPxsoanRTVq3z.jpeg

 © Toerisme Oostende vzw

5. The Crystal ship Street Art Tour met Chatbot en raadsels 

De mooiste aanzet om je kids ‘in ahh’ te krijgen van kunst, krijg je in Oostende. Je vindt er het grootste street art festival van Europa. Op meer dan 50 gevels zie je gigantische muurschilderingen van kunstenfestival The Crystal Ship (en er komen er nog ieder jaar bij). Terwijl je de indrukwekkende gevels aan elkaar rijgt per fiets of te voet, geeft een chatbot (via Messenger) je routeaanwijzingen en info over de werken. Als je de Crystal Ship Kids Guide downloadt, krijg je er ook toffe raadsels bij. Een ferme brok kunst binnen lepelen? Dit maakt het zo easy én fun! 

Wanneer: dagelijks

Prijs: gratis 

Reserveren: niet nodig

Meer info: www.visitoostende.be/nl/ontdek-alle-locaties-van-crystal-ship

Wil je nog meer-méér-MEER inspiratie? 

Heb je een uurtje of twee? Don't even get us started over:  

 • Ontelbaar veel voorleesuurtjes op verschillende plaatsen in Oostende 

 • De Arcade Gamehall (dagelijks in de bib vanaf 13 uur, gratis) 

 • Een waaier aan workshops, waaronder de Gezinsworkshop MixMax en een Labo-workshop waar je volop kan ontdekken, proberen en experimenteren

 • Een skatekamp waar je alle tricks leert

 • Het figurentheater ‘BAM’ voor kids vanaf 4 jaar 

 • Grappige (en andere) voorstellingen voor àlle leeftijden in CC De Grote Post 

 • Legertje spelen in Domein Raversyde 

 • Geleide wandelingen met zeebonken en witte olifanten als onderwerp (ja, echt)  

 • Safari black-light minigolf  

 • Escape games (vanaf 10 jaar)  

 • De zeedijk onveilig maken met een billenkarre (go-cart)  

 • Gaan shoppen op zondag! (yep, alle winkels zijn er gewoon open op zondag, hoe zalig is dat?) 

Alle informatie over bovenstaande activiteiten (en nog andere!) vind je via https://www.visitoostende.be/nl/krokusvakantie  
Let op: voor sommige zaken moet je reserveren op voorhand!

Redenen genoeg dus om in je trein-tram-koets te springen richting Oostende, want hal-loo?? dat ligt misschien ook aan de zee? Als Frank dan toch vroegtijdig lenteweer zou aankondigen, gooi je diezelfde rakkers dus gewoon met één welgemikte worp op het strand en kronkel jij je tenen in het zand, haja! 
ik heb hooongeuuur! 

nXAVU7ok4wyXpSRoVaFgnCHLcjFQDKRzBLUWhi7E.jpeg

Copyright: www.kabine.be/kabine-koffie-oostende 

Oostende heeft ook heel wat kidsproof adresjes waar ze begrijpen dat tafelen met kids een avontuur op zich is en ze het dus niet erg vinden als je minimonsters morsen, tien keer naar toilet gaan of plots Let it Go in Elsa-style gaan zingen uit volle borst.
Om snel te kunnen ingrijpen bij dreigend honger-gejengel, zetten we er vlug enkele op een rijtje:  

 • Vanuit Runway 26=08 kijk je uit op de start- en landingsbaan van de luchthaven van Oostende. Indrukwekkend! Je kan er terecht voor een kleine hap, lunch of diner. 

 • In het Koninginnehof eet je op een eiland te midden van de grootste vijver in het Maria Hendrikapark. Daar wordt een mens op slag kalm van, zeker als je weet dat er een speeltuin met een groot speelplein is, een gocartcircuit en minigolf. 

 • Eten met je handen? Bij De Koekoek mag het, neen, het moét! Er wordt enkel kip aan ‘t spit geserveerd (eventueel met appelmoes). Er is geen bestek, maar zelfs Marvin Gaye wist dat het hier goed was!  

 • De Chalet-Minigolf ligt tussen het groen in het Leopoldpark en serveert stevige, eerlijke gerechten met een link naar de zee. Kids kunnen zich voor/tijdens/na het eten uitleven op het grote speelplein of minigolfen. Ook perfect toegankelijk met buggy’s! 

 • In Le Touquet kom je niets te kort: alle benodigdheden zijn aanwezig om je kroost te verzorgen en (borst)voederen, maar er is ook een kinderruimte met speelgoed, krijtbord, tekenmateriaal en speeltoestellen.

 • Hamburgers en strand is altijd een goede combi! Bij Jilles Beer & Burgers kan je eerst samen genieten van een ferme burger en daarna kunnen de mini’s met de vestjes aan op het strand spelen, terwijl de groten genieten van een afzakkertje, met mooi strand- en kroostzicht. 

 • Kabine aan Zee is een easy stop voor een soep, koffie, gebak en lunch. Er is een leuke kinderhoek en 2 flippertafels. Een hapje-on-the-go kan ook met de meeneemgerechtjes uit hun gezonde take-awayfrigo. Kabine ligt bovendien vlakbij de expo van de Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon. 

Nog meer leuke eetadresjes vind je via www.visitoostende.be/nl/eten-en-drinken

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Toerisme Oostende. We publiceren hier enkel over plekjes die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.