Deze dag staan kinderen en kunst
centraal in WIELS op de ART&KIDS dag. Doorheen de dag worden kinderen
geprikkeld door een doorlopende installatie speciaal voor hen en een artistieke
workshop waar ze zelf aan de slag kunnen gaan als kunstenaars. Bovenop deze
gratis activiteiten biedt WIELS ook twee actieve rondleidingen voor het hele
gezin aan in beide tentoonstellingen.

Op de ART&KIDS dag wordt de brouwzaal van WIELS tussen 13u tot 17u omgevormd tot een plek van creatie voor kinderen van 4 tot 11 jaar oud. 

Herbeleeef de tentoonstelling van Ellen Gallagher en Edgar Cleijne in een installatie van de kunstenares Mac Ophélie, doormiddel van hoofdmaskers gaat zij de wereld van Ellen & Edgar aan de kinderen laten ontdekken. Met het kunstenaarscollectief Kool Kids Klub kunnen de kinderen hun eigen Fanzine maken geïnspireerd door het werk van de kunstenaar Benoît Platéus.

Diezelfde dag vinden ook twee Family Funday rondleidingen plaats in de huidige tentoonstellingen van WIELS. Twee tweetalige gidsen nemen kinderen van 4 tot 11 jaar en hun families op sleeptouw om samen te kijken, te spelen, na te denken en te creëren. De eerste rondleiding om 14u in de tentoonstelling ‘One Inch Off’ (volzet) van Benoît Platéus en de tweede om 16u in ‘Liquid Intelligence’ van Ellen Gallagher en Edgar Cleijne. Om deze Family Fundays bij te wonen, dien je je in te schrijven.

Fijn om weten!
Naast deze dag organiseert WIELS dit jaar nog tal van andere activiteiten voor de kleine kunstenaars. Zo zijn er elke woensdag artistieke ateliers voor kinderen van 6 tot 11 jaar en tijdens de schoolvakanties organiseert WIELS diverse vakantiestages. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten: op 15-16.06 & 22-23.06.2019 staan de Baby Weekends op de agenda met zintuiglijke ervaringen en ontdekkingen voor baby’s van 6 tot 24 maanden.

Tenslotte co¨rdineert WIELS het parkfestival SuperVliegSuperMouche op 08- 09.06.2019. Tijdens dit magische weekend in het park van Vorst maken kinderen en hun ouders kennis met een verrassende programmatie van theater, poëzie, kunst, muziek, dans en workshops.Info

Start

31-03-2019

Einde

31-03-2019

Adres

Van Volxemlaan 354, 1190 Vorst, België